Divortul presupune separarea legala a sotilor-desfacerea casatoriei cu consecintele ce decurg de aici si anume:
-desfacerea casatoriei fie din culpa exclusiva a unui dintre cei doi soti, fie din culpa comuna a sotilor,
-incredintarea minorilor catre unul dintre cei doi parinti,
-obligarea parintelui caruia nu i s-au incredintat minorii la plata unei pensii de intretinere in functie de venitul realizat sau in functie de venitul minim pe economie-de la caz la caz,
-reluarea numelui avut anterior casatoriei de catre dvs.( sau pastrarea in anumite conditii),
-stabilirea unui program de vizita al minorilor in favoarea parintelui caruia nu i s-a incredintat minorii ( numai daca se solicita), acesta putand fi stabilit si pe cale separata ulterior procesului de divort.
Incredintarea minorilor nu se face in mod automat, ci dupa administrarea probatoriilor, instanta va analiza cele mai prielnice conditii pe care cei doi parinti le pot oferi copiilor.
Probe:inscrisuri, martori care pot fi si rude, ancheta sociala, interogatoriul paratului pe capatul de cerere privind incredintarea, daca dvs. veti fi reclamanta.
Taxa de timbru:39.00 lei, timbru. jud. 0,30 lei.
In privinta partajului, in functie de probatorii si daca se va constata prin expertiza constructor efectuata ca imobilul nu este comod partajabil, va fi atribuit in natura unuia dintre soti, cu obligarea acestuia catre celalat sot la plata contravalorii cotei ce i se cuvine din acesta printr-o suma denumita " sulta".
Taxa de timbru:-3 % din valoarea bunurilor de partajat si timbre jud. la valoare.
Angajati avocat.