avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sanse la un proces viitor de custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sanse la un proces viitor de custodie

Buna ziua . Imi puteri spune, va rog frumos, cum am mai multe sanse la custodie intr- un proces viitor. Sotul doreste ca minorul de 3 ani sa aibă domiciliul la el pt ca are vila socrul meu, iar sotul sta acum cu el. Eu sunt coproprietara cu mama, ea are tulburare bipolara, sta cu mine o saptamana pe luna. Acum am proces cu ordonanta presidintiala inantata de sot. Cum am mai multe sanse ca la un viitor proces de custodie sa obtin domiciliul la: a) daca lupt la divort pt custodie si pierd
B) rezolv amiabil la prima infatisare, acceptand ca minorul sa stea 5 zile la.sot.si 2 la mine pe sapt.
C) sa închei o conventie la notar
Pe viitor, când imi imbunatatesc situatia financiara, intentionez sa deschid un proces sa cer domiciliul la mine. Cel care pierde plateste întotdeauna cheltuielile de judecata? Va rog ajutati-ma cu un sfat! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 12:23, 6 Iunie 2018
a. Sub nici o formă nu plecaţi din casă fără copil.Dacă aţi plecat, copilul va rămâne definitiv la tata, mai ales că are şi părinţi, care oferă îngrijire copilului. Boala mamei reprezintă risc pentru copil? Dacă DA, pentru copil, lăsaţi-l la tata
b. Dacă vă convine, este o soluţie care avantajează copilul.
c. Convenţia la notar are putere de sentinţă judecătorească, dacă vă înţelegeţi la notar, cu divorţul şi restul, nu mai mergeţi în instanţă.
În niciuna din situaţiile prezentate mai sus, în viitor nu aveţi şansa să mutaţi copilul la dvs., pentru că el se va obişnui cu tata, cu bunicii şi orice schimbare i-ar face rău.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara - stabilire in alta tara cu minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 buna ziua.am si eu o intrebare:sunt divortata de 2 ani si am o fetita de 6 ani care mi-a fost incredintata .fostul meu sot locuieste in vaslui iar eu cu ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor LidiaSav LidiaSav Divort de comun acord cu soțul, mergem la notar. Eu vreau sa plec din țară cu tot cu copil dupa pronunțarea divorțului. Pot face asta, chiar daca ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu impreuna cu copilul minor trilulilu trilulilu Va rog sa ma sfatuiti in rezolvarea unei probleme extrem de delicate, deoarece nu vreau sa fac vreun pas gresit. Casnicia mea este grav afectata de ... (vezi toată discuția)