avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Buna ziua;
Sunt divortat si am un copil in varsta de 3 ani si jumatate care sta la mine dar am custodie comuna. Trebuie sa plec cu serviciul in afara pe o perioada determinata de timp si copilul ramane cu matusa mea care de fapt il si creste de la 2 ani. Exista o situatie in care copilul nu poate sa stea in partea cealalta si trebuie sa-i fac o procura matusii in care sa-i las dreptul de a decide in anumite situatii (bineinteles dupa ce am luat la cunostinta eu inainte despre ce este vorba)si nu stiu daca in procura trebuie sa trec si perioadele de vizita la copil si daca imi trebuie acordul si semnatura celelaltei parti.

Cel mai recent răspuns: wasilewasile , utilizator 13:13, 26 Iunie 2015
In principiu, daca un copil nu mai poate sta la parintele la care isi afla domiciliul, el urmeaza sa locuiasca la celalat parinte, in cazul dvs la mama. Poate exista insa motive ptr care copilul nu poate sta la mama si care au si condus la decizia ca micutul sa aiba domiciliul la dvs.
Da perfect adevarat dar s-a dat custodie comuna ca a cerut sa-l mai vada din cand in cand si nu ca ar dori sa stea la ea, mentionez ca intr-un an si jumatate l-a vazut de 2 ori si nu a contribuit cu nici-un leu la cresterea si educatia lui. Totusi nu am aflat daca trebuie acordul si semnatura pe procura si daca trebuie sa-i trimit o notificare in care sa-i explic situatia actuala
S-au sa mearga cu mine la notar sa dea o declaratie in care sa specifice ca luat la cunostinta de noua adresa de locuit, educatie, crestere si ingrijire a minorului si ca este de acord ca minorul sa locuiasca la adresa respectiva pe perioada cat nu sunt eu in tara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura sau nu pentru a lasa copilul la tata ? marlen33 marlen33 Buna ziua!Vreau sa plec pentru o anumita perioada sa muncesc in strainatate.L/am anuntat pe fostul sot ca in perioada cat voi fi plecata ii voi lasa copilul in ... (vezi toată discuția)
Exista vreo sansa sa-mi castig copilul in proces ? tudor85 tudor85 Buna ziua. In 2011 aprilie ne.am casatorit dupa nasterea fetitei in martie.In 2012 octombrie fosta sotia a parasit copilul si domiciliul conjugal ,dupa un ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)