avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... exista vreo sansa sa-mi castig copilul in proces ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

exista vreo sansa sa-mi castig copilul in proces ?

Buna ziua.
In 2011 aprilie ne.am casatorit dupa nasterea fetitei in martie.In 2012 octombrie fosta sotia a parasit copilul si domiciliul conjugal ,dupa un timp am aflat ca acesta a plecat in strainatate.M.am ocupat singur de cresterea si educarea copilului,specific ca niciodata nu am vrut sa despart mama de fata,cand a vrut a vazut copilul.in 2013 am intentat divortul pronuntandu.se in 2014 de comun acord cu domiciliul copilului la ea si custodie comuna.Aceasta pt ca si a luat angajamentul ca va sta in tara si se va ocupa de cresterea lui,insa acesta nu s.a intamplat ea este plecata in italia si copilul sta la tara la parintii ei.Mentionez ca sunt ingrijorat pt educatia copilului(copilul meu s.a schimbat enorm,este inchis in el) pe langa faptul ca ii este implementata ura fata de mine.Copilul isi doreste sa stea cu mine.Mentionez ca m.am recasatorit ....copilul meu o considera pe actuala sotie ca si mama ei,sunt foarte atasate una de alta.Doresc sa stiu daca exista posibilitatea k domiciliul sa fie la mine ?sau daca acum pot lua copilul la mine cat ea este plecata?multumesc
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 16:44, 11 Ianuarie 2016
1. puteti cere schimbarea domiciliului minorului printr-o actiune in instanta daca aveti motive intemeiate: aveti conditii de trai mai bune, spatiu pentru minor etc... oricum se va face ancheta sociala atat la da la dumneavoastra care cereti ca domiciliul sa fie la dumneavoastra si se va face si la bunicii materni
2. puteti sa cereti un program de vizita minor cu posibilitatea de a-l la dumneavoastra
3. trebuie sa vedeti daca nu va intelegeti pe cale amiabila.. sa introduceti actiune in instanta
Sper ca v-am fost de ajutor!
Va trebui introdusa in instanta o cerere de stabilire a domiciliului minorului la dvs., motivata de faptul ca minora se afla in ingrijirea bunicilor, mama fiind plecata din tara. De asemenea, veti solicita obligarea mamei la plata unei pensii de intretinere pentru minora.
Avand in vedere faptul ca domiciliul copilului este la mama, nu puteti lua copilul la dvs pana nu aveti o hotarare judecatoreasca in acest sens. Va doresc o zi placuta!
Sanse sunt, dar trebuie sa nu lasati timpul sa curga prea mult in situatia actuala. Copilul e mic si influientabil. Il vedeti?
Din pacate, au fost sanse mai mari in trecut... pacat de acordul ala. Trebuia sa fi prevazut ce se intampla daca mama pleaca din locuinta.
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa introduceti o cerere in instanta pentru stabilirea domiciliului minorei la dumneavoastra. Nu lasati timpul sa curga intrucat este in defavoarea dumneavoastra.
Solicitati si o expertiza psihologica a minorei ca proba.
Va sfatuiesc sa consultati un avocat care sa va ghideze speta fiind delicata.
Deci se poate cere in instanta ca minora sa discute cu un psiholog asta pt a se demonstra ca mediul de acolo nu este favorabil pt educare si dezvoltarea psihologica a copilului.Se poate cere si verificarea mamei( stiu ca a facut puscarie in strainatate pt furt).ca si dovezi am o discutie despre locul unde a fost inchisa

Practic nu s.a semnat niciun acord,doar verbal.ea a promis ca va sta in tara si se va ocupa de copil.mentionez ca minora a stat la mine de cand s.a nascut si pana acum o luna si jumatate cand au venit bunicii sa o ia o saptamana la ei si nu au vrut sa mi.o mai dea inapoi.
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Divort onitamicoara onitamicoara ma numesc rus onita si am fost casatorita 7 ani de zile din care a rezultat un copil si are 7 ani si acum suntem in divort ,am plecat de acasa deoarece nu am ... (vezi toată discuția)
Lntrebare iesire din tara minor din concubinaj paulet233 paulet233 Buna ziua ma numesc Elena am si eu o intrebare fiica mea a trait in concubinaj si a rezultat o fetita de 3 ani ele si tatal au rezidenta in italia, au plecat ... (vezi toată discuția)
Extindere program vizita minor oanapdv oanapdv Sotul meu mai are o fetitza de care a aflat la nasterea acesteia de la bunicii materni. Din lipsa dovezilor solicitate ( test ADN) sotul a fost reticient si nu ... (vezi toată discuția)