avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil minor

Buna ziua,
Am si eu o intrebare: am hotarat impreuna cu sotul meu sa divortam la notar, avem si un copil minor, care am decis tot impreuna ca va locui cu mine. Doamna notar m-a informat ca dupa depunerea cererii va trebui sa se efectueze o ancheta de catre Autoritatea Tutelara. As dori sa ma informati in ce consta aceasta ancheta mai exact. Presupun ca va fi nevoie de adeverinta de venit din partea amandurora. De alte documente mai e nevoie in ceea ce priveste veniturile? Intreb asta in conditiile in care ne-am inteles sub toate aspectele cu privire la copil, pensie alimentara,etc.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 14:21, 14 Martie 2012
Ancheta sociala cuprinde o serie de etape si elemente, intre care: studierea amanuntita a cazului, verificare efectuata la domiciliu, considerarea datelor personale si familiale, studierea starii sanatatii a copilului si si a starii materiale si de sanatate a parintilor, elaborand concluzii si propuneri. In mare cam ce i-ar interesa pe ei ar fi sa aveti unde sa locuiti, sa aveti un venit constant cu care sa puteti sa dovedeti ca puteti creste copilul ( in acest venit intrand si pensia alimentara ) si ca nu suferiti de boli psihice sau sa nu fiti cunoscuta cu un comportament deviant.

Nu cred ca este necesara adeverinta de venit din partea amandorura, este suficienta a Dvs.
Cei de la Autoritatea Tutelara vin la domiciliul Dvs., vad in ce conditii locuiti , apoi intocmesc un Proces verbal pe care-l trimit la notar, in cazul Dvs. sau la Judecatorie, daca divortul se judeca prin instanta.
Totul dureaza mai putin de 1/2 ora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ioanaaaa ioanaaaa Atunci cand este un minor la mijloc intr-un divort si trebuie sa se faca ancheta pentru a stabili starea sociala a unuia dintre parinti cum se procedeaza? pun ... (vezi toată discuția)
Tutela METUSALA METUSALA in ce consta ancheta sociala? cum se desfasoara prima intrevedere de la autoritatea tutelara? (vezi toată discuția)
Necesitate ancheta sociala bianca26 bianca26 buna. locuiesc cu prietenul meu, dar mbii inca suntem inca casatoriti in acte cu alte persoane. avem un copil impreuna. el este in divort si a fost anuntat ca ... (vezi toată discuția)