avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Atunci cand este un minor la mijloc intr-un divort si trebuie sa se faca ancheta pentru a stabili starea sociala a unuia dintre parinti cum se procedeaza? pun intrebari vecinilor ? se intereseaza de familia unde va locui copilul impreuna cu parintele? sau doar vor veni sa vada locul unde va sta si daca are conditiile necesare ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:05, 22 Decembrie 2010
Autoritatea Tutelara va efectua ancheta sociala in urma comunicarii adresei de catre instanta in acest sens.
Ancheta sociala cuprinde o serie de etape si elemente printre care : studierea
amanuntita a cazului, verificari efectuate la domiciliul partilor, considerarea datelor personale si familiale, studierea starii sanatatii a copilului si a starii materiale a parintilor, elaborand concluzii si propuneri.
Raportul de ancheta sociala retine date privind conditiile in care este crescut minorul, cine si cu ce contribuie la ingrijirea, cresterea, educarea lui, de care dintre parinti este atasat mai mult.
Judecatorul va aprecia aceasta proba in raport cu celelalte probe administrate in cauza.
sunt asistenti ce intreaba si vecinii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela METUSALA METUSALA in ce consta ancheta sociala? cum se desfasoara prima intrevedere de la autoritatea tutelara? (vezi toată discuția)
ancheta sociala la divort si un minor sperantagabi sperantagabi ce acte trebuiesc prezentate la anceta sociala la domiciliu, in ce consta ancheta sociala (vezi toată discuția)
Ancheta sociala pentru incredintarea minor MIUTZA27 MIUTZA27 CUM DECURGE ANCHETA SOCIALA PENTRU INCREDINTAREA MINORULUI, INTRUCAT ANTERIOR NASTERII ACESTUIA A AVUT LOC DIVORTUL PARINTILOR...IAR TATAL NU SI-A MANIFESTA ... (vezi toată discuția)