avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ANCHETA SOCIALA PENTRU INCREDINTAREA MINOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ANCHETA SOCIALA PENTRU INCREDINTAREA MINOR

CUM DECURGE ANCHETA SOCIALA PENTRU INCREDINTAREA MINORULUI, INTRUCAT ANTERIOR NASTERII ACESTUIA A AVUT LOC DIVORTUL PARINTILOR...IAR TATAL NU SI-A MANIFESTA INTERESUL IN CEEA CE PRIVESTE EVOLUTIA SARCINII FOSTEI SOTII SI NICI DUPA CE ACEASTA A NASCUT NU SI-A ADUS CONTRIBUTIA NICI EMOTIONAL SI NICI FINANCIAR...TOT MAMA ESTE CEA CARE S-A OCUPAT DE DEMERSUL DECLARARII MINORULUI LA STAREA CIVILA...ULTERIOR MAMA A DESCHIS PROCES PENTRU PENSIE ALIMENTARA SI INCREDINTARE MINOR...LA PRIMUL TERMEN, S-A STABILIT DECATRE INSTANTA ANCHETA SOCIALA LA DOMICILIUL CELOR DOUA PARTI IMPLICATE...IDEEA ESTE CA FOSTUL SOT ARE CASA " DE MILIARDE" IAR MAMA DOAR O GARSONIERA€ CONFORT UNU...IN FINE..CUM TREBUIE SA DECURGA O ANCHETA SOCIALA? CE IMPLICA? CE DREPTURI AREE UN TATA CARE NU SI-A ASUMAT COPILUL DELOC? SE POATE CA MAMA SA AIBA DREPTURI DEPLINE, IN ASA FEL INCAT SA NU DEPINDA DE TATA IN CEEA CE PRIVESTE OBTINEREA UNOR DREPTURI ALE COPILULUI? DEOARECE, IN CONDITIILE IN CARE TATAL SI-A ABANDONAT FAMILIA, MAMA NU A INTRAT IN POSESIA UNOR DREPTURI ALE NASCUTLUI....MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNS...:)
Cel mai recent răspuns: Serban Tanase , Consultant asigurari 05:33, 1 Decembrie 2010
odata ce obtineti o hotarare de divort si de incredintare a copilului, mama nu va mai depinde de tata pt luarea unor decizii in ceea ce-l priveste pe copil sau pt obtinerea drepturilor cuvenite celui mic.
nu conteaza ce casa are el sau ce casa aveti dvs, conteaza doar sa aveti unde sa-l cresteti si cu ce. va va fi sigur incredintat, mai ales ca tatalui nu i-a pasat de copil
MULTUMESC TARE MULT PENTRU RASPUNSUL DVS....:)
gi_jane2 a scris:

odata ce obtineti o hotarare de divort si de incredintare a copilului, mama nu va mai depinde de tata pt luarea unor decizii in ceea ce-l priveste pe copil sau pt obtinerea drepturilor cuvenite celui mic.
nu conteaza ce casa are el sau ce casa aveti dvs, conteaza doar sa aveti unde sa-l cresteti si cu ce. va va fi sigur incredintat, mai ales ca tatalui nu i-a pasat de copil


Da, sansele dvs. sunt foarte mari.
Va trebui insa sa va prezentati la judecata si sa va angajati avocat deoarece cine stie ce se poate daca el are multi bani.

avocat Claudiu Lascoschi
Buna seara! Multumesc pentru raspunsul dvs.
Ancheta sociala cuprinde o serie de etape si elemente, intre care: studierea amanuntita a cazului, verificare efectuata la domiciliu, considerarea datelor personale si familiale, studierea starii sanatatii a copilului si a starii materiale a parintilor, elaborand concluzii si propuneri.
Raportul de ancheta sociala retine date privind conditiile in care este crescut minorul, cine si cu ce contribuie la ingrijirea, cresterea, educarea lui, de care dintre parinti este atasat mai mult.
Judecatorul va aprecia aceasta proba in raport cu celelalte probe administrate in cauza.
Cu alte cuvinte, este irelevant faptul ca tatal detine o casa de miliarde, in conditiile in care a fost total dezinteresat de copilul sau inca de la nastere si in fapt nu s-a implicat in nici un fel in cresterea si educarea lui.
Pe de alta parte , chiar daca tatal va pierde incredintarea minorului, acesta are potrivit legii dreptul de a avea relatii personale cu minorul,drept pe care si-l poate valorifica pe cale judecatoreasca sa nu , dupa cum parintii se inteleg sau nu asupra modului de exercitare al acestuia.
Angajati avocat.

Alte discuții în legătură

Necesitate ancheta sociala bianca26 bianca26 buna. locuiesc cu prietenul meu, dar mbii inca suntem inca casatoriti in acte cu alte persoane. avem un copil impreuna. el este in divort si a fost anuntat ca ... (vezi toată discuția)
Tutela METUSALA METUSALA in ce consta ancheta sociala? cum se desfasoara prima intrevedere de la autoritatea tutelara? (vezi toată discuția)
Divort ioanaaaa ioanaaaa Atunci cand este un minor la mijloc intr-un divort si trebuie sa se faca ancheta pentru a stabili starea sociala a unuia dintre parinti cum se procedeaza? pun ... (vezi toată discuția)