Buna ziua. Am un certificate de mosternitor pe care scrie.... in cazul in care va dori sa dispuna de bunul imobil (balcon) cuprins in masa succesoriala sa efectueze anterior intabularea acestuia in cartea funciara, in conformitate cu disp art. 887 alin. 3 Cod civil. Cam ce ar insemna?? Am balconul facut acum 4 ani de zile, pentru a construe balconul am facut cadastru si intabularea apartamentului, nu am stiut ca dupa ce am facut balconul trebuie sa intabulez si balconul, cum se procedeaza?
Am inteles........... mai era intrebarea:
Deja mi-au si calculat chirie la balcon in urma memoriului tehnic, de unde pot afla ce cota parte am eu si ce cota parte are municipiul, pe ce criteriu s-a facut impartirea?? ....................... e bagata o lege mai recenta?? am vecini care si-au facut balconul in aceleasi conditii ca mine, acum 10 ani ce-i adevarat si nu platesc nicio chirie.
Partial am inteles cum spuneti cu U.A.T., la certificatul de urbanism scrie asa: teren indiviz aferent apartamentului si partial proprietatea municipiului aflat in administrarea consiliului local. Deja mi-au si calculat chirie la balcon in urma memoriului tehnic, de unde pot afla ce cota parte am eu si ce cota parte are municipiul, pe ce criteriu s-a facut impartirea?? ....................... e bagata o lege mai recenta?? am vecini care si-au facut balconul in aceleasi conditii ca mine, acum 10 ani ce-i adevarat si nu platesc nicio chirie.
Cine poate sa ma lamureasca si pe mine, locuiesc la parterul unui bloc si creau sa-mi fac balcon doar cat vecinul de la etajul 1, nu extins mai mult. Am obtinut certificatul de urbanism, aprobarile, e totul OK, de la primarie mi se solicita chirie ptr suprafata pe care va fi construit balconul, e legal asa ceva?? nu beneficiez de cota indiviza din suprafata pe care va fi construit balconul??