avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... De ce trebuie sa platesc chirie la balcon...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

De ce trebuie sa platesc chirie la balcon...

Cine poate sa ma lamureasca si pe mine, locuiesc la parterul unui bloc si creau sa-mi fac balcon doar cat vecinul de la etajul 1, nu extins mai mult. Am obtinut certificatul de urbanism, aprobarile, e totul OK, de la primarie mi se solicita chirie ptr suprafata pe care va fi construit balconul, e legal asa ceva?? nu beneficiez de cota indiviza din suprafata pe care va fi construit balconul??
Cel mai recent răspuns: Balcon , utilizator 17:14, 6 Martie 2012
U.A.T. (Unitatea Administrativ Teritorială şi nu Primăria) poate solicita chirie dacă terenul de sub balcon este proprietatea U.A.T..
daca terenul unde urmeaza ca dvoastra sa va extindeti locuinta este proprietatea comună a celor din bloc va trebuie acordul lor şi atenţie se schimbă cotele parte din proprietatea asupra terenului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2012
Dumitru DASCÃLU, Avocat
Balcon a scris:

nu beneficiez de cota indiviza din suprafata pe care va fi construit balconul??

Fiecare proprietar de apartament o data cu apartamentul,beneficiaza si de o cota parte indiviza din suprafeţele comune (terasă, subsol, faţadă, instalaţii de apă, de căldură din subsol şi pe verticală etc.) cu drepturile şi, mai ales, cu obligaţiile de rigoare, şi nu după cum ar vrea fiecare.
Aceasta cota parte indiviza nu este distinct individualizata si nu poate fi ocupata dupa dorinta si interesele fiecarui proprietar

Partial am inteles cum spuneti cu U.A.T., la certificatul de urbanism scrie asa: teren indiviz aferent apartamentului si partial proprietatea municipiului aflat in administrarea consiliului local. Deja mi-au si calculat chirie la balcon in urma memoriului tehnic, de unde pot afla ce cota parte am eu si ce cota parte are municipiul, pe ce criteriu s-a facut impartirea?? ....................... e bagata o lege mai recenta?? am vecini care si-au facut balconul in aceleasi conditii ca mine, acum 10 ani ce-i adevarat si nu platesc nicio chirie.
Dumitru_DASCALU a scris:

U.A.T. (Unitatea Administrativ Teritorială şi nu Primăria) poate solicita chirie dacă terenul de sub balcon este proprietatea U.A.T..

Unităţi administrativ-teritoriale - potrivit legii unităţile administrativ-teritoriale sunt comunele, oraşele şi judeţele. Unităţile administrativ-teritoriale de bază sunt oraşele şi comunele care cuprind una sau mai multe localităţi.
Primaria conduce si administreaza o UAT (comuna, oras), iar Consiliul judetean un judet, asa ca Pimaria sau Coniliul judetean pot solicita sau impune plata chiriei...
Am inteles........... mai era intrebarea:
Deja mi-au si calculat chirie la balcon in urma memoriului tehnic, de unde pot afla ce cota parte am eu si ce cota parte are municipiul, pe ce criteriu s-a facut impartirea?? ....................... e bagata o lege mai recenta?? am vecini care si-au facut balconul in aceleasi conditii ca mine, acum 10 ani ce-i adevarat si nu platesc nicio chirie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul terenului din jurul blocului oret20 oret20 In calitate de membru al comitetului executiv al asociatiei de proprietari, doresc sa aflu urmatoarele: 1. Terenul pe care se afla constructia unui bloc de ... (vezi toată discuția)
Este diferenta la impartirea terenului aferent unui bloc? levigabi levigabi intre locatarul care sta la parter si cel care sta la etaj si are balcon?:hm: (vezi toată discuția)
Taxa pe balcon Bonix Bonix Am primit de la Primarie o adresa prin care mi se aduce la cunostinta ca in baza unei HCL din 31.10.2007 `` s-a revenit la plata taxei pentru balcon``. Mi se ... (vezi toată discuția)