Am primit de la Primarie o adresa prin care mi se aduce la cunostinta ca in baza unei HCL din 31.10.2007 `` s-a revenit la plata taxei pentru balcon``. Mi se spune de asemenea `` Suma ce o datorati pentru anul 2008 , trebuia achitata integral pana la data de 31.03.2008 `` . Banuiesc ca mi se vor calcula si penalitati . Este normal ceea ce se intampla ? Nu erau obligati sa imi comunice acest lucru imediat ce HCL respectiva a intrat in vigoare ? Ma pot opune la plata penalitatilor ? Mentionez ca locuiesc la parter si despre un astfel de balcon este vorba .
Am auzit de asemenea ca in proprietatea comuna a locatarilor este terenul nu doar al blocului dar si cel din jurul blocului pe conturul balcoanelor . Aveti cunostinta unde anume pot cauta pentru a-mi confirma aceasta informatie ?
Daca este asa practic nu am de ce sa platesc primariei - pot contesta HCL - cred .
Daca dvs ati construit balconul in baza acordului consiliului local cu privire la concesionarea /inchirierea terenului pentru acel balcon atrunci potrivit Codului Fiscal pentru terenurile proprietate a orasului si date in concesionate, inchiriere, folosinta sau administare sunteti obligat sa platiti taxa pe teren al carei mod de calcul este similar impozitului pe teren. Daca suma de plata este mai mica de 50 lei atunci prin Codul Fiscal termenul de plata este 31.03 a anului in curs.
HCL, dupa aprobare, sunt afisate pentru luare la cunostinta de catre cetatenii si cred ca termenul de atacare al hotararii a cam ....expirat, cred nu sunte specialist in dom. juridic!
Raspuns `` elena -dana``
Eu asa am cumparat apartamentul cu balconul construit. Proprietarul anterior de asemenea asa a cumparat si el cu balconul deja construit .Nu stiu daca exista vreun acord la baza , stiu doar ca balconul este trecut in CF .
Eu mentionam ca am auzit ca in proprietatea comuna a locatarilor este proiectia la sol a blocului cu tot cu balcoane si ca asa cum etajele superioare au balcoane deasupra uniu teren proprietate indiviza a locatarilor , asa si cei de la parter nu ar trebui sa plateasca `chirie` pe teren . Era vorba de un eventual motiv de anulare a unei HCL . In privinta termenului de anulare a HCL as aprecia profesionalismul dv. daca mi-ati indica textul de lege care face referire la acesta . Cu alte cuvinte in ce termen se poate ataca o HCL ?
Specialitatea juridica nu este domniul meu dar m-am interesat la cei in drept. Ar fi trebuit ca in termen de 30 de zile de la data comunicarii adresei sa depuneti o contestatie privind taxa pe care o aveti de plata iar in baza raspunsului primariei sa actionati in termen de 6 luni in instanta potrivit Legii 554/ 2004 a contenciosului administrativ. Sper sa va fie de folos!
Va referiti la 1 metru distanta de peretele blocului, care e cota parte indiviza, e specificat in contractul apartamentului cota Dvs din aceasta suprafata; pe aceasta platiti impozit. Daca urmeaza gradina sau altceva, asta e in proprietatea Consilului local.
In contractul apartamentului scrie ca intra in proprieratea mea si ``terenul aferent locuintei in suprafata de 20 mp , respectiv cota-parte indiviza de 4% care urmeaza regimul ect, etc ``
Deci eu am 20 de mp in cota indiviza care reprezinta 4% - deci suprafata totala este de 500 mp - dar de unde stiu eu ca aceasta suprafata este exact conturul blocului , sau ca este conturul si proiectia balcoanelor sau conturul plus 1 m distanta de peretele blocului .
Am auzit ca exista intr-o lege- nu stiu care si care anume articol - specificat clar ca in proprietatea indivaza a locatarilor intra 1 metru de la peretele blocului ( sau doar proiectia balcoanelor - nu stiu sigur ) .
Daca as gasi acest text ma gandesc ca as avea temei legal sa nu mai platesc chirie pe terenul de sub balcon - nefiind al statului .