avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Revin cu o intrebare mai veche, de un an am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Revin cu o intrebare mai veche, de un an am demarat ...

Buna ziua,
Revin cu o intrebare mai veche, de un an am demarat un proiect Beneficiar fiind Asociația de Proprietari pentru construcția de balcoane pe tronsoane .Am obtinut Autorizația de Construire, ne-am certat în legătură cu împărțirea banilor dati pe documente , până la urmă unii dintre noi am terminat constructia , urmează să înscriemsuprafata nou construită de care beneficiem la cadastru și la fisc pentru plata impozitelor. Toate bune până la ISC unde unui dintre locatari i s-a spus ca Beneficiarul fiind Asociația de Proprietari , trebuie făcute alte documente . Acum trebuie să o luăm de la capăt ...legal va intreb care sunt pasii pentru ca aceste balcoane să fie trecute pe numele proprietarului de drept care le-a construit, mentionez ca pământul pe care au fost construite este cota parte indiviza a mai multor proprietari. Va multumesc !!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:14, 29 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce sa mai discutam ?
Urmati "pasii" impusi de ISC, daca la dansii v-ati blocat - adica chestii birocratice.
Nu prea ne intalnim in fiecare zi cu astfel de situatii.
Vedeti ce pretentii are si Cadastru pentru a se completa la dansii situatile (probabil schite noi pentru locuinte).
Oricum, pot sa va spun, sigur, ca balcoanele / logiile , nu fac parte din suprafata utila a locuintelor (nu participa la calculare cotei-parti indivize de proprietate a locuintelor), si daca sunt balcoane construite, nu cred ca mai ocupa alte suprafete de teren decat cel initial pe care a fost construita cladirea (poate doar daca ati construit balcoane si la parter si a fost necesara marirea suprafetei construite).
In fine, cei care v-at aprobat Autorizatia de construire ar fi fost in masura sa va "ghidoneze" toti pasii de urmat.
Mult succes!
Terenul pe care sunt edificate balcoanele nu apartine mai multor proprietari,posibil reprezinta domeniu public
Omiteti aspectul pe pe suprafata balconului de la parter au fost edificate si alte balcoane de la etajele superioare
Este necesar sa desfasuarti demersuri individuale astfel ca fiecare proiect tehnic spentru fiecare balcon in parte sa fie emis pe numele proprietarului persoana fizica si nu al asociatiei de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte comuna ciungu ciungu Buna ziua, Daca un proprietar si-a construit balconul (locuieste la parter)avand autorizatiile necesare,acel balcon face parte din partea comuna? (vezi toată discuția)
Act detinere trotuar perimetral-contract incheiat cu asociatia ? eleodor-popescu eleodor-popescu Va urmaresc permanent si apreciez postarile dvs.am o rugaminte la dvs.eu am obtinut certif de urbanism ptr construire balcon sub balcon existent.mi se cere in ... (vezi toată discuția)
Extindere balcon madalina_petrut madalina_petrut Buna seara! As avea o intrebare in legatura cu posibilitatea (din punct de vedere legal) extinderii unui balcon de apartament situat la etajul 1. ... (vezi toată discuția)