Va rog daca imi puteti spune cum se calculeaza vechimea in munca pentru un contract de munca cu timp partial de doua ore?
De exemplu:
- un salariat are decizie de pensionare pentru limita de varsta si vechime integrala incepand cu data de 01.08.2012 - are deci calitate de pensionar si primeste pensie. Da ?
- acelasi salariat continua sa mearga la locul de munca unde este angajat cu CIM; primeste deci si salariu pentru munca prestata la unitatea (cu capital integral privat) unde lucreaza si nu i s-a desfacut CIM.
- cum inceteaza CIM intre cele doua parti si cand?
Va rog, in cazul deciziei de pensionare pentru limita de varsta si vechime integrala ce se intampla cu pensia, ce se intampla cu calitatea de pensionar data prin decizie ? si ce se intampla cu calitatea de angajat ? Casa de pensii comunica unitatii angajatoare decizia de pensionare care desface CIM in baza deciziei sau cum se intampla ?
Ma intereseaza, daca decizia de pensionare nu este comunicata de catre beneficiarul ei catre unitatea angajatoare, ce se intampla?
Buna ziua. Daca un salariat primeste decizia de pensionare pe care nu o aduce la cunostinta unitatii angajatoare si isi continua activitatea in acest fel, ce se intampla cu pensia, cu calitatea sa de angajat, etc.....
Desigur, seful meu are intotdeauna grija sa nu lase probe evidente impotriva comportamentului sau abuziv, uneori incalificabil.
Dar pentru ca sunt foarte revoltat si foarte pornit, intreb totusi.
Ce si cat lipseste pentru a fi considerate probe sau in ce mod pot fi interpretate dovezile aduse intrun litigiu?
Cum considerati de exemplu, cum pot fi intelese/interpretate de instanta, sa spunem faptele urmatoare? Dvs. cum intelegeti ?
1. a) Eu aduc in atentia sefului meu, il informez (in scris) privind modul corect/legal, conform legislatiei (lege, articol), de organizare a activitatii prin reguli clare, decizii scrise si aplicabile in mod practic (prin grija, obligatia si raspunderea lui) dar de fiecare data refuza sa imi raspunda.
b) Pur si simplu nu imi raspunde la nicio solicitare sau atentionare pe care o fac in scris sau verbal.
c) Nu vrea sa fie aplicata legislatia (pe care o interpreteaza in scop personal dupa bunul plac) de organizare pe activitate specifica.
d) Lipsa acestor reguli ma impiedica sa-mi desfasor activitatea pentru care doar eu raspund la controalele Inspectiei Muncii.
e) Vrea sa dispuna de orice si dupa bunul plac dar pe raspunderea mea.
f) El imi impune ce sa fac, imi ocupa tot timpul cu alte sarcini inventate dupa urechea lui, altele dacat cale care trebuie rezolvate.
g) Imi cere dar nu imi pune la dispozitie (cadrul legal intern) mijloacele necesare de rezolvare.
2. La o lecturare a fisei postului meu, nu trebuie sa fi expert ca sa constati ca este intocmita in mod abuziv.
3. La fiecare atentionare pe care o fac (in scris) pentru o anume neconformitate constatata pentru care fac si propunere de remediere/solutionare, de fiecare data raman fara raspuns.
4. Nu are o comunicare reala cu mine pentru ca nu vrea sa dea nicio informatie elementara si obligatorie, niciuna, ceruta, dar care prin legislatie trebuie aduse la cunostinta salariatilor indiferent de categoria lor. Ascunde/distorsioneaza informatii elementare pentru a putea manipula in interes personal intelesul unor obligatii.
5. Daca se face o verificare elementara/simpla,se poate constata ca nu are niciun fel de competenta profesionala, nici legislatia nu-i permite sa impuna sarcini pentru activitatea pe care o fac eu de exemplu dar pe care vrea sa o controleze abuziv impotriva unor cerinte legislative elementare.
6. Imi impune sarcini suplimentare, nu-mi lasa timpul necesar pentru activitatile obligatorii pe care trebuie sa le desfasor eu conform legislatiei specifice si pentru care raspund doar eu la controalele facute de Inspectia Muncii.
Sunt foarte multe exemple, ma pierd in numarul lor si explicatii.
- Toate acestea ar putea fi demonstrate de un expert in domeniu prin coroborarea inscrisurilor care exista;
- Mai proba decat documentele firmei ce poate fi?
- Numai ca interpretarea lor se poate face dupa bunul plac al celui care…. plateste,.. si unitatea unde lucrez dispune de o armata de avocati.
Rog o parere avizata (sunt si eu constient cat de greu trebuie sa fie).
Cum se poate demonstra totusi un abuz de functie si hartuire psihologica?
Buna ziua.
Ce sanse de reusita sunt in instanta sa am castig de cauza intrun proces de hartuire psihologica cu seful meu ? Am epuizat orice posibilitate de intelegere amiabila.
Ma gandesc la faptul ca desi am suficiente dovezi, unele scrise, pentru abuz de functie si hartuire psihologica, cu ingaduinta instantei, armata de avocati de care dispune unitatea unde lucrez va putea deturna corectitudinea/intelesul acestor dovezi.
Ce sanse de reusita pot avea intro asemenea situatie?
Sfatuiti-ma....cat de clare/suficiente/numeroase trebuie sa fie aceste dovezi pentru abuz de functie si hartuire ca sa nu existe posibilitate de interpretare in instanta?