Când va avea discernământ și fiul meu iși va alege singur viața. Cât despre gândul de a-mi pedepsi fostul soț este departe de mine, cine sunt eu să pedepsesc pe cineva?
Dumneavoastra nu intelegeti un aspect. Ca fiul dumneavoastra sa ajunga sa aiba discernamant, trebuie sa manance ca sa poata creste. Sunteti obligata sa prestati intretinere copilului pe perioada cat e minor, indiferent de situatia financiara in care va aflati.
V-am spus sa luati in calcul venitul minim din tara in care locuiti si veti vedea cat ii datorati copilului intretinere.
Doamna, nu retin in ce tara sunteti, dar luati in calcul varianta ca nu puteti sa va prezentati in fata unei instante din Romania sa solicitati ca pensia sa va fie redusa raportat la venitul minim din Ro, in timp ce dumneavoastra locuiti permanent in alt stat. Se va avea in vedere venitul minim din statul in care satati, ca isntanta va considera ca sunteti apta de munca acolo. Cat e salariul minim pe economie acolo? Impartiti la 1/6 si vedeti singura cat ii datorati copilului dv. De sistat pensia pe o anumita perioada, motivat de faptul ca nu lucrati, nu o sa va ia in calcul niciun judecator, caci copilul trebuie sa manance in fiecare zi, nu cand va veti gasi dv de lucru.
In rest, nu are rost sa va victimizati aici. Din ce relatati, problema dv nu e ca nu ati avea de unde trimite pensia alimentara, deoarece, dupa cum singura spuneti, daca ati avea copilul acolo, i-ati cumpara cele necesare, deci bani tot ati cheltui. Problema dv e fostul sot si va ganditi ca l-ati pedepsi cumva netrimitand pensia alimentara, dar, de fapt, inconstient va pedepsiti copilul.
Probabil daca veti motiva in instanta asa cum ati scris aici, o sa va aprobe plata pensiei in natura desi avand in vedere distanta ... Poate avocatii ar putea spune daca este vreo metoda de a primi banii bunicii atat timp cat ei il intretin.
Eu m-as gândi de doua ori înainte sa depun acea cerere. Sunteți rezidenta în alta tara și s-ar putea sa aveți surpriza sa va fie respinsa cererea de reducere. Exista spete referitor la pensia alimentara datorata de părintele rezident în alta tara cu pensia stabilita raportat la salariul minim din tara de rezidenta, nu salariul minim din România. Mai bine faceți un efort sa găsiți amărâții aia de 60 de euro pentru copil, ca e al dumneavoastră. Ce ați fi făcut dacă aveati copilul cu dumneavoastră? Nu i-ați mai fi dat de mâncare în aceasta perioada pentru ca nu mai aveți loc de munca și nu va permiteți sa-i cereți bani soțului? Dumneavoastra ce mâncați, ca din fărâmă aia de pâine pe care o îmbucati ați putea rupe o bucățică și pentru copilul dv.Aveți doi copii, cum va lăsa inima sa hotărâți care din ei mănâncă astăzi și care nu? O mama adegajata ar flamanzi ea, nu pe copil
Da, puteti depune cererea prin posta impreuna cu dovezile traduse si legalizate( unde e cazul)- adeverinta ca nu aveti venituri, copie dupa certificatul de nastere al copilului care e la dvs, copie dupa hot de divort, chitanta ca ati platit taxa de timbru- 20 de lei se plateste la administratia financiara ( poate plati mama pt dvs si sa va trimita chitanta) si cereti sa se judece in lipsa. Puteti sa va imputerniciti unul din parinti sa va depuna cererea si sa va reprezinte la proces.
Puteti sa faceti ceva si in privinta programului de vizita.
V-a înțeles copilul, nu prea are de ales. Dacă nici tatăl nu ar avea cum sa îl intretina, ar ajunge în grija statului, posibil sa va înțeleagă și atunci pe amândoi.
Nu știu ce păreri așteptați dvs, insa legal datorati copilului întreținere în solidar cu tatăl lui. Mie îmi pare rău că nu intelegeti acest lucru, ca și acel copil e al dvs, și ca trebuie sa faceți posibilul și imposibilul pt copiii dvs. 60 de euro e o suma mica, poate nu v- o permiteați, puteați vb cu părinții sa va ajute cu cat pot, sa fi trimis copilului 1kg de mere sau sa va împrumutat lunar de 60 de euro, nu după luni de neplata sa va împrumutați de 300.
Dacă nu mai puteați plăti, trebuia sa fi cerut instantei micșorarea pensiei de când ați fost data afara, plus ca puteați sa cereți micșorarea după ce ați născut.
Nu judec în niciun fel, insa în urma unei plângeri penale, nu e de ajuns sa ridicați din umeri și sa ziceți ca nu munciți și se prezuma buna credință.
Oricum, nu cred ca a depus tatăl plângere dacă ați plătit pensia restanta.
Cereți măcar acum în instanta reducerea pensiei.
Din nefericire pt fiul dvs, nu eu ii datorez întreținere, ci dvs. De asemenea, nu mie ar trebui sa îmi ziceți sa bag mana în buzunarul dvs, insa nu știu dacă i-ați putea spune asta copilului dacă v-ar cere bani.
Daca traiti in strainatate, pensia nu se va raporta la salariul minim pe ec din Romania, ci din tara in care sunteti. Apoi, pensia nu se poate suspenda. Ca sa dovediti buna credinta ar insemna sa platiti cat puteti dvs de putin. Cat sunteti apta de munca ,neplata pensiei ar trebui sa fie socotita neplata din rea credinta.