avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Activitate aciocoiu

Activitate aciocoiu

Discuție Custodie minor
Cum pot obtine custodia copilului nascut in Romania, tatal fiind portughez si nefiind deacord sa renunte la copil, desi va fi nevoit sa se intoarca in Portugalia?
Bună seara. Vă pot expune pe scurt problema mea, așteptând o îndrumare profesională din partea dumneavoastră. În urma cu un an, am infiintat o Asociatie non profit, in domeniul agricol pentru concesionarea unor pasuni. Suntem 3 membri fondatori. Binenteles ca nu am putut ajunge la o intelegere cu privire la administrarea subventiilor primite de la APIA, si de aici au inceput problemele. In final banii au fost administrati de catre presedintele Asociatiei, după bunul plac, iar acum am fost instiintata de acelasi presedinte ca eu nu mai am nici un drept in administrarea asociatiei, desi la ridicarea banilor de la banca a fost nevoie si de semnatura mea. Pot fi eliminata din asociatie doar prin semnatura celorlalti 2 membri fondatori?
Răspuns la discuția Neplata pensiei alimentare
m_ella2005 a scris:

Când va avea discernământ și fiul meu iși va alege singur viața. Cât despre gândul de a-mi pedepsi fostul soț este departe de mine, cine sunt eu să pedepsesc pe cineva?


Dumneavoastra nu intelegeti un aspect. Ca fiul dumneavoastra sa ajunga sa aiba discernamant, trebuie sa manance ca sa poata creste. Sunteti obligata sa prestati intretinere copilului pe perioada cat e minor, indiferent de situatia financiara in care va aflati.
V-am spus sa luati in calcul venitul minim din tara in care locuiti si veti vedea cat ii datorati copilului intretinere.


Va mulțumesc pentru sfat, voi ține cont.
Răspuns la discuția Neplata pensiei alimentare
m_ella2005 a scris:

Doamna, nu retin in ce tara sunteti, dar luati in calcul varianta ca nu puteti sa va prezentati in fata unei instante din Romania sa solicitati ca pensia sa va fie redusa raportat la venitul minim din Ro, in timp ce dumneavoastra locuiti permanent in alt stat. Se va avea in vedere venitul minim din statul in care satati, ca isntanta va considera ca sunteti apta de munca acolo. Cat e salariul minim pe economie acolo? Impartiti la 1/6 si vedeti singura cat ii datorati copilului dv. De sistat pensia pe o anumita perioada, motivat de faptul ca nu lucrati, nu o sa va ia in calcul niciun judecator, caci copilul trebuie sa manance in fiecare zi, nu cand va veti gasi dv de lucru.
In rest, nu are rost sa va victimizati aici. Din ce relatati, problema dv nu e ca nu ati avea de unde trimite pensia alimentara, deoarece, dupa cum singura spuneti, daca ati avea copilul acolo, i-ati cumpara cele necesare, deci bani tot ati cheltui. Problema dv e fostul sot si va ganditi ca l-ati pedepsi cumva netrimitand pensia alimentara, dar, de fapt, inconstient va pedepsiti copilul.



Nu am înțeles unde vedeți dumneavoastră victimizarea mea? Eu am răspuns doar unor întrebări puse de dumneavoastră în legătură cu situația copilului. Eu sunt foarte mulțumită de alegerile mele în viață și totodată știu că nimic nu este întâmplător. Fiecare are viața pe care și-o alege. Când va avea discernământ și fiul meu iși va alege singur viața. Cât despre gândul de a-mi pedepsi fostul soț este departe de mine, cine sunt eu să pedepsesc pe cineva?
Răspuns la discuția Neplata pensiei alimentare
Cris1971 a scris:

Probabil daca veti motiva in instanta asa cum ati scris aici, o sa va aprobe plata pensiei in natura desi avand in vedere distanta ... Poate avocatii ar putea spune daca este vreo metoda de a primi banii bunicii atat timp cat ei il intretin.


Cred că știți că justiția e OARBĂ. Nu pot demonstra în Instanță unde se duc banii pe care îi trimit, ar fi ca la divorț, cuvântul meu împotriva cuvântului lui. Nu are nici un rost. Cât despre plata în natură, ar fi cea mai bună soluție și cred și cea corectă.
Răspuns la discuția Neplata pensiei alimentare
m_ella2005 a scris:

Eu m-as gândi de doua ori înainte sa depun acea cerere. Sunteți rezidenta în alta tara și s-ar putea sa aveți surpriza sa va fie respinsa cererea de reducere. Exista spete referitor la pensia alimentara datorata de părintele rezident în alta tara cu pensia stabilita raportat la salariul minim din tara de rezidenta, nu salariul minim din România. Mai bine faceți un efort sa găsiți amărâții aia de 60 de euro pentru copil, ca e al dumneavoastră. Ce ați fi făcut dacă aveati copilul cu dumneavoastră? Nu i-ați mai fi dat de mâncare în aceasta perioada pentru ca nu mai aveți loc de munca și nu va permiteți sa-i cereți bani soțului? Dumneavoastra ce mâncați, ca din fărâmă aia de pâine pe care o îmbucati ați putea rupe o bucățică și pentru copilul dv.Aveți doi copii, cum va lăsa inima sa hotărâți care din ei mănâncă astăzi și care nu? O mama adegajata ar flamanzi ea, nu pe copil

Stimată doamnă, dacă aveam copilul cu mine, lucru pentru care m-am luptat destul de mult, va asigur ca nu asteptam la postă pensia alimentară a fostului soț ca să mă opresc în prima sală de jocuri și să-i las acolo. Îl întrețineam decent și frumos, având parte de toată dragostea și sprijinul financiar al soțului. Copilul meu este crescut și întreținut de foștii socri și sunt mândra de asta. Credeți-mă că dacă legea îmi permitea să-i trimit pensia alimentară fostei soacre, jos pălăria, nu aș fi cerut niciodată instanței o recalculare, fiind conștientă că bănuții sunt pentru copil. Dar chiar îmi dați o idee și mai bună, voi cere instanței să trimit copilului lunar alimente și îmbrăcămintea necesară. Așa rezolv 2 probleme deodată, când merg cu soțul la cumpărături fac cumpărături pentru unul în plus, și sunt și sigura că copilului meu din România nu ii va lipsi strictul necesar.
Este ușor să judeci calitățile de mamă ale cuiva, dar este bine că eu gasesc ceva bun în orice judecată. Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Neplata pensiei alimentare
gi-jane2 a scris:

Da, puteti depune cererea prin posta impreuna cu dovezile traduse si legalizate( unde e cazul)- adeverinta ca nu aveti venituri, copie dupa certificatul de nastere al copilului care e la dvs, copie dupa hot de divort, chitanta ca ati platit taxa de timbru- 20 de lei se plateste la administratia financiara ( poate plati mama pt dvs si sa va trimita chitanta) si cereti sa se judece in lipsa. Puteti sa va imputerniciti unul din parinti sa va depuna cererea si sa va reprezinte la proces.
Puteti sa faceti ceva si in privinta programului de vizita.


Va multumesc pentru îndrumări, așa voi face voi depune cererea cu toate documentele și voi cere judecarea în lipsă. Părinții mei sunt prea emotivi și nu m-ar ajuta cu nimic prezența lor la tribunal. Chiar ar fi o cheltuială suplimentară, o procura aici la ambasadă fiind 75€, mai scumpă decât pensia alimentara a fiului.
Răspuns la discuția Neplata pensiei alimentare
gi-jane2 a scris:

V-a înțeles copilul, nu prea are de ales. Dacă nici tatăl nu ar avea cum sa îl intretina, ar ajunge în grija statului, posibil sa va înțeleagă și atunci pe amândoi.
Nu știu ce păreri așteptați dvs, insa legal datorati copilului întreținere în solidar cu tatăl lui. Mie îmi pare rău că nu intelegeti acest lucru, ca și acel copil e al dvs, și ca trebuie sa faceți posibilul și imposibilul pt copiii dvs. 60 de euro e o suma mica, poate nu v- o permiteați, puteați vb cu părinții sa va ajute cu cat pot, sa fi trimis copilului 1kg de mere sau sa va împrumutat lunar de 60 de euro, nu după luni de neplata sa va împrumutați de 300.
Dacă nu mai puteați plăti, trebuia sa fi cerut instantei micșorarea pensiei de când ați fost data afara, plus ca puteați sa cereți micșorarea după ce ați născut.
Nu judec în niciun fel, insa în urma unei plângeri penale, nu e de ajuns sa ridicați din umeri și sa ziceți ca nu munciți și se prezuma buna credință.
Oricum, nu cred ca a depus tatăl plângere dacă ați plătit pensia restanta.
Cereți măcar acum în instanta reducerea pensiei.


Acum, vă voi mulțumi pentru sfat. Tocmai asta încerc să aflu, dacă eu pot să trimit instanței, prin poștă, aceasta cerere de recalculare a pensiei, în situația mea actuală, neavând posibilitatea momentan de a mă deplasa în România.
Cât despre ajutorul copilului de catre părinții mei, el a fost, este și va fi întotdeauna ajutat cu alimente și chiar sume de bani după posibilități, dar asta nu are nici o legatură cu plata pensiei alimentare. Minorul nu este in dificultăti fiind practic crescut de foștii socri, tatăl lui fiind foarte putin prezent, deci nu intră în discuție ajungerea lui în grija statului. Eu am luptat în instanță pentru acest copil, îmi cunosc foarte bine obligațiile față de el, dar totodată știu ca dragostea unui părinte nu se măsoară în bani. În anul 2012, când am fost ultima data in România, copilul a trebuit sa fugă în noaptea de Înviere de la biserica să poată veni să mă vadă și să mă țină în brațe toată noaptea, deoarece tatăl lui îi interzice să mă vadă, cu toate că instanța a hotărât că poate sta la mine o lună în vacanta de vară și un weekend la 15 zile. Povestea este lungă și destul de dureroasă pentru mine, este vorba de orgolii și situații.
Cât despre plângere, tatăl a depus-o , am fost deja contactată de Poliție și trebuie sa trimit dovada plății pe tot anul 2014 pentru a inchide dosarul.
Răspuns la discuția Neplata pensiei alimentare
gi-jane2 a scris:

Din nefericire pt fiul dvs, nu eu ii datorez întreținere, ci dvs. De asemenea, nu mie ar trebui sa îmi ziceți sa bag mana în buzunarul dvs, insa nu știu dacă i-ați putea spune asta copilului dacă v-ar cere bani.


Din fericire pentru mine, i-am spus asta copilului meu si m-a ințeles foarte bine. Eu mi-am prezentat situatia juridica aici pentru a cere parerea celor pregatiți corespunzator și anume a unor avocati cu experienta. Daca dumneavoastră, ca moderator emiteți judecăți de valoare unor utilizatori, după simpla dumneavoastră opinie, v-am cerut o rezolvare a situației în aceiași manieră în care v-ați exprimat opinia. Astfel, situatia era rezolvată in asa fel încât să am si dreptate să fiu și fericita. Imi pare rău că nu a-ți putut înțelege acest lucru.
Răspuns la discuția Neplata pensiei alimentare
gi-jane2 a scris:

Daca traiti in strainatate, pensia nu se va raporta la salariul minim pe ec din Romania, ci din tara in care sunteti. Apoi, pensia nu se poate suspenda. Ca sa dovediti buna credinta ar insemna sa platiti cat puteti dvs de putin. Cat sunteti apta de munca ,neplata pensiei ar trebui sa fie socotita neplata din rea credinta.



Moto-ul tau este foarte elocvent. De cele mai multe ori a avea dreptate nu inseamna a fi fericit. Lucru care mi se potriveste de minune. Fii sigur/ă ca as fi fericita daca i-aș trimite fiului meu 200€ pe luna, nu as mai cauta dreptatea. Insă te-as ruga pe tine să bagi mana in buzunarul meu golllll si sa iei tu de acolo cât doresti sa-i plătești pensia alimentară a fiului meu. Cam asta este situatia mea de peste 6 luni. Si da sunt aptă de muncă si merg la interviuri aproape săptămânal, dar realitatea situatiei a rămas aceeași. Chiar și actualul soț la sfârsitul anului 2013 câștiga , ca pompier 1200€, iar acum câștiga 800€ (din care rata la banca este de 580€). Trebuie să mai faca și alte job-uri în timpul liber ca să poată întreține familia. Nu încerc să mă justific în fata nimănui, dar unele păreri, par a fi judecăți.