avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor

Cum pot obtine custodia copilului nascut in Romania, tatal fiind portughez si nefiind deacord sa renunte la copil, desi va fi nevoit sa se intoarca in Portugalia?
Buna seara,
Mergeti in instanta.
Solicitati ajutorul unui avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitați prin instanța stabilirea domiciliului minorului la dvs, exercitarea autorității pătintești doar de dvs se obține greu, trebuie să aveți motive foarte solide, contractați servicii avocațiale!
Depinde de foarte multe lucruri.
Foarte bine ca nu renunță tatăl la copil. Exista avioane, exista vacante. Cei doi ar trebui sa tina legătură și sa fie încurajați sa o facă. Deschideți acțiune și cereri domiciliul la dumneavoastră.
Custodia comuna se acorda și când unul dintre părinți e în alta tara.
Autoritatea parinteasca o aveti deja impreuna cu tatal. Pentru o autoritate exclusiva, puteti introduce o actiune in instanta daca aveti motive. N-am vazut mai sus motivele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea minorului cu mama in strainatate madalina-s madalina-s Buna ziua. am o fiica de 14 ani, sunt divortata de tatal acesteia de la varsta de 1 an al copilului. Copilul si tatal au o oarecare relatie, il viziteaza ... (vezi toată discuția)
Proces DiaannA DiaannA Buna ziua , Am un băiețel de 3 ani născut în Portugalia nu am fost căsătorită legal , tatăl este trecut în certificat (numele copilului de familie ... (vezi toată discuția)
Custodie Mihaela1924 Mihaela1924 Buna ziua! As avea nevoie urgent de un sfat! Se da următoarea situație: eu și concubinul am fost împreuna 8 ani și avem o fetița de 3 ani! 5 ani am fost ... (vezi toată discuția)