avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contestarea deciziei de eliminare din asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contestarea deciziei de eliminare din asociatie

Bună seara. Vă pot expune pe scurt problema mea, așteptând o îndrumare profesională din partea dumneavoastră. În urma cu un an, am infiintat o Asociatie non profit, in domeniul agricol pentru concesionarea unor pasuni. Suntem 3 membri fondatori. Binenteles ca nu am putut ajunge la o intelegere cu privire la administrarea subventiilor primite de la APIA, si de aici au inceput problemele. In final banii au fost administrati de catre presedintele Asociatiei, după bunul plac, iar acum am fost instiintata de acelasi presedinte ca eu nu mai am nici un drept in administrarea asociatiei, desi la ridicarea banilor de la banca a fost nevoie si de semnatura mea. Pot fi eliminata din asociatie doar prin semnatura celorlalti 2 membri fondatori?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:29, 20 Aprilie 2015
Mai intai trebuie clarificat daca asociatia este infiintata si functioneaza in baza OG 26 / 2000 privind asociatiile si fundatiile si daca intervine sau nu si vreun act normativ special...
Pentru ca daca scopul e concesionarea de pasuni, suna mai mult a scop lucrativ si nu ar parea adecvata forma juridica de ONG in sensul de asociatie bazata pe OG 26 / 2000. Daca totusi este infiintata pe baza OG 26 / 2000 probabil sunteti membru si in Adunarea Generala si in COnsilul DIrector. Raspunsul la intrebarile Dvs. ar trebui sa se gaseasca in Statutul asociatiei, unde ar trebui sa fie precizat de organ decide ref. anumite cheltuieli, si ce organ si cu ce procedura primeste noi membri respectiv poate aplica santiunea de excludere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare ong pentru alimentarea cu apa tatra2003 tatra2003 Vreau sa infiintez o asociatie care sa aiba ca scop alimentarea cu apa a unei comunitati. Se poate face asa ceva? - Daca da, asociatia poate incheia ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei asociatii a crescatorilor de bovine georgi_k95 georgi_k95 buna seara.sunt un crescator de bovine si totodata ma ocup cu adunarea acestora pe timp de vara a intregii comuni.vrem sa concesionam izlazul comunei ... (vezi toată discuția)
Contabilizarea unei asociatii montane rcmarinela rcmarinela Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati in contabilizarea unei asociatii montane cu subventii APIA, salariati zilieri, plata concesiune teren 5 ani, ... (vezi toată discuția)