avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Activitate Alex31Mihai

Activitate Alex31Mihai

Ok merg la notar,si vorbesc cu fratele sa devina el proprietar(nuda proprietate) fara ca el sa stie ce inseamna "uzufruct"(mentionez,ca el stie ca nu are nici un drept mai exact asupra apartamentului cu "uzufruct",nu cunoaste termenul asa cum,nici eu nu am stiut),iar eu sa devin uzufrctul fara ca notarul sa-l instiinteze ce este "uzufruct" se poate face tranzactia fara ca notarul sa-l anunte ?
Multumesc.
@cuziamusia
Asa cum am mai spus,ca : eu nu am fost instintat ce inseamna ''nuda proprietate si nici uzufruct viager'' la notar...efectiv in aceea perioada(luna decembrie) mai exact,se faceau acte de vanzare-cumparare la foc automat(mai exact,foarte repede de catre notar) pentru ca erau foarte multe persoane(pe hol,in birouri,holuri,etc..)care voiau sa cumpere si sa vanda in aceea perioada a luni decembrie,pentru ca preturile la locuinte scadeau,si poate din cauza (legi certificatului termic la locuinta daca nu este anvelopat sau izolat blocul termic)pentru ca aici mai intrau alte taxe in anul urmator(catre notar si stat,si alergat pe la diferite instituti ale statului)din cate imi aduc aminte.Poate si din aceasta cauza,ca din multimea de oameni care erau la notar,se face-au foarte repede actele de vanzare cumparare(daca nu ma insel era penultima zi la notar pe luna decembrie)...pentru ca nu mai face-au fata cu contractele de vanzare cumparare sau omis aceste explicatii ce inseamna ''nuda proprietate si uzufruct viager''.
Am inteles ca daca unul din ''uzulfruct viager\"(mai exact fratele) nu locuieste la aceea adresa timp de 10 ani sau 2 ani (chiar daca are buletin facut,la aceasta adresa,nu locuieste si nu a participat cu nimic la intretinerea si investirea in acest apartament) poate cadea din dreptul de ''uzufruct viager'' ?....Daca ''DA'',cum anume se poate aplica ?
Multumesc.
Alex31Mihai a scris:

FranciscGerber a scris:

opinia mea e ca se poate.

Cum anume ?
Multumesc.

Mentionez ca eu sunt nuda iar mama si fratele uzufruct viager.
Cand am cumparat acest apartament notarul nu ma institat ce unseamna "nuda proprietar si uzufruct viager" .Iar acum vreau sa stiu daca pot schimba invers situatia asta.Se mai plateste ceva ?
Multumesc
FranciscGerber a scris:

opinia mea e ca se poate.

Cum anume ?
Multumesc.
Buna ziua.

Ma intereseaza daca pot schimba nuda proprietate(EU),cu uzufruct viager....sau daca pot cumpara uzufructul.Cum se procedeaza ?...Mentionez ca sunt o nuda proprietara si doi uzufruct.
Multumesc
Buna ziua.
Normal pe ''NOTAR'' trebuie sa-l dau in judecata pentru ca nu mi-a spus ce inseamna mai exact '' NUDA PROPRIETATE '' si ce rol are acest termen de cuvant intr-un contract de proprietar.Iar apoi daca trebuie pe ei doi.Din ce am inteles eu ce inseamna "nuda proprietate" este ca eu trebuie sa platesc toate intrebuintarile fata de proprietate(taxe,impozite,renovari ale apartamentului,etc...) iar eu sunt proprietar abia dupa decesul celor doi '' uzufructi viageri '',corect,nu ?...iar pe "uzufruct viager" trebuie sa-l lasa sa locuiasca in acest apartament si cu drept de folosinta la bunurile din el (daca gresesc cu ceva va rog sa ma corectati).Eu in acest apartament am facut investiti majore,pe cheltuiala mea (gresie,faianta,termopane,mobila,etc...).Daca in acest timp ''decedeaza mama'' ,automat fratele meu mai mic are drepturi mai mari ca mine asupra apartamentului in care locuiesc ?.Mentionez ca in acest apartament stau decat eu cu mama.Ce trebuie sa fac mai departe in privinta asta ?
Multumesc.

@D-na Cazacu Ioana.
Am cumparat apartamentul,de la un om oarecare...nu este mostenit de la mama sau frate.
Eu nu doresc dupa ce nu mai este "mama" sa devina proprietar fratele mai mic( mai exact daca vreu sa vand,sa nu pot face nimic fara el )...la notariat nu mi-a spus exact ceea ce inseamna ''nuda propritate si uzufruct viager "...daca stiam ca ''nuda proprietate'' este ca devin proprietar deplin dupa ce ''uzufructi viageri'' nu mai sunt in viata,nu mai face-am acel contract asa (nuda proprietate "EU" si uzufruct viager ''EI'' ),face-am exact invers fara bataie de cap ...efectiv am fost ca sa zic asa ''pacalit'' nu ? . Multumesc.

Editat de modertaor simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Buna ziua...ma confrunt cu o problema, si nestiind i-mi este destul de greu sa gasesc solutii. Acum 4 ani am cumparat un apartament...am fost la notariat si mi-a facut contract de vanzare cumparare cu ''nuda proprietate''(EU) si clauza de uzufruct viager (mama si fratele) .Am achitat TOATA suma la care a fost estimata proprietatea...Astazi am aflat ca in contract eu sunt doar ''nuda prorietar'' MENTIONEZ ca : nestiind ce inseamna,cand am semnat contractul la aceea vreme...deoarece notarul nu mi-a zis ce inseamna nuda proprietar si uzufruct viager in contractului de vanzare cumparare.Vreau sa stiu daca mai pot face ceva pozitiv.Eu in acest apartament locuiesc decat eu cu mama,iar plus de asta am facut si investiti in apartament....Se poate anula contractul ?...sau daca pot da in judecata cele doua parti si sa-mi recuperez bani ?...Va multumesc.