avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Activitate kalyma

Activitate kalyma

Răspuns la discuția oprirea si stationarea interzisa
multumesc mult pt raspuns
buna ziua

lucrez la o firma de curierat rapid si de multe ori sunt obligata sa opresc masina pt 2-3 minute pt a putea lasa colete la diferite societatiu care nu au parcare in fata.parcarile ar fi la 200-300 m....si sa cari colete de la distanta aia nu este o fericire sa asiguri masina etc etc plus ca de multe ori nu gasesti nici macar acolo un loc liber.
oky astazi am luat o amenda de la pol rutiera pt ca am oprit masina cateva minutele (max 5) pt a lasa colete la un magazin pe o artera unde opritea si stationarea este interzisa (precizez ca artera are 2 benzi pe sens)
acum nelamurirea mea este nu exista nici o exceptie de la regula generala la acest capitol tinand cont ca opresc ff putin si sunt in timpul serviciului alimentez acele societati cu telefoane mobile etc etc (un exemplu de exceptie este aceea cu centura de siguranta in interiorul localitatilor, curierii, taximetristi si inca cateva categorii nu sunt obligate sa poarte pt ca oprersc din metru in metru)

sper sa ma puteti ajuta, ca pe asta o s-o platesc nu am ce face dar pe viitor ...
multmesc anticipat
Răspuns la discuția utilitati contractate de un vecin
da multumesc mult de raspuns.
am rezolvat-o am facut o delaratie la notarul in care vecinu a spus ca este de acord ca eu sa ma racordez la apa de la teava lui si apoi am facut o delaratie de mana in care spune a a primid despagubire 8000 lei de la mine pt ca ma racorda la teava lui.
era ok cu drept de superficie dat ma costa 14 mil si asa am facut doar acesta declaratie.
multumesc inca o data pt rabdare si raspunsuri
Răspuns la discuția Drept de superficie???
Alimanescu George a scris:

E puțin mai bine decât nimic. Era mai bine dacă încheiați contractul de superficie. Cereți-i vecinului și o dovadă că a primit banii.

da am facut o declaratie de mana unde am precizat ca a primit suma de 8000 lei drept despagubire si pentru a-mi permite racordarea la teava. multumesc din suftet de sfaturi si ca ati avut rabdare sa cititi.

Si racordul? Nu se va face pe terenul vecinului?

ba da.
am fost pana la urma la notar si chestiuta asta ne costa 14 milioane....o caruta de bani.....asa ca l-am rugat oe notar sa faca o declaratie notariala prin care vecinul este de acord sa ma racordez la teava de apa care este a lui si se afla pe terenul lui.....oare este bine asa ca treaba cu dr de superficie e cam scumpa?

multumesc inca o data

Dreptul de superficie constă în dreptul de proprietate al unei persoane, numită superficiar, privitor la construcțiile, plantațiile sau lucrările ce se află pe un teren proprietatea altuia, teren asupra căruia superficialul are un drept de folosință, accesoriu dreptului de proprietate asupra construcțiilor, plantațiilor, lucrarilor.

In cazul dvs. este vorba de o lucrare care se va afla partial pe terenul vecinului.
Notarul a ales contractul potrivit care trebuie incheiat.

lucrarea se afla deja pe terenul vecinului si lucrarea este facuta tot de el.....eu doar ma voi folosi de acea lucrare existenta
Răspuns la discuția utilitati contractate de un vecin
am batut palma pana la urma sa-l despagubescu pe vecinu....am fost ieri la notar si acesta a zis ca imi da drept de superficie. precizez ca teava are o lungime de 500m din care 400 pe domeniu public si 100 pe terenul vecinului (trece prin fata portii lui teava si acela este terenul lui) oare este ok ce mi-a zis notarul pt ca treptul de superficie din cate stiu eu imi da dreptul sa construiesc eu ceva pe terenul altuia....dar in cazul meu si lucrarea de sub teren este tot a lui. azi trebuie sa semnam si sunt tare nedumerita.
aquaserv.....distribuitorul de apa din zona mi-a zis clar ca fara acordul lui nu ma racordeaza la apa....omu imi da acord dar eu vreau ceva notarial si legal sa nu am probleme mai tarziu daca se razgandeste ca totusi dau 8000 lei
Buna seara, am si eu un teren iar in momentul in care l-am cumparat nu avea utilitati iar in preajma doar un vecin are apa, acesta si-a adus conducta de alimentare de la 500 m distanta din care 400 pe domeniu public si 100 pe terenul lui. Oky eu m-am inteles cu omu sa-l dspagubesc ca sa ma racordez de la teava lui(el a facut lucrarea pe banii lui chiar daca o parte este pe domeniu public). Am fost azi la notar si dansul a zis ca imi face drept de superficie. Din cate stiu eu acest drept ma lasa ca construiesc ceva pe terenul altuia dar in cazul de fata este o parte din teren al lui dar si lucrarea de care vreau sa ma folosesc este tot al lui eu nu construiesc nimic pe terenul lui ca sa am nevoie de acest drept. Pe mine ma intereseaza teava de apa si sa fiu racordata la ea cu acte in regula sa nu cumva sa se razgandeasca vecinu si sa ma deracordeze ca doar este teava lui. Sunt in ceata totala. Maine trebuie sa semnam si sa platec 8000 lei.este in regula actul pe care il face notarul tinand cont ca pe mine ma intereseaza teava si racordarea la apa. Precizez ca eu ii platesc omului 1/3 din lucrara. Multumesc anticipat
Răspuns la discuția oug 28/1999 case de marcat
multumesc mult de raspuns
buna ziua

anul trecut am cumparat un teren. pacela pe care am cumparat-o eu face parte dintr-un ha care a afost teren agricol, apoi a fost bagat in intravilan si parcelat si se dau autorizatii de constructie pt ca sunt deja trei care construite acolo.
din cate am inteles eu acolo este cartier rezidential si primaria nu se baga sa investeasca nimic asa ca primul proprietar care a aconstruit la cateva parcele de mine a facut puz al zonei. m-am interesat la primarie si intradevar este puz aprobat tot si intradevar aces domn a alergat si l-a facut, dansul acum are niste pretentii financiare nu am nici o problema cu asta ii pltesc omului dar ce risc este sa am probleme mai tarziu adika sa dau si banii si sa mai am si probleme.
si inca o nelamurire tot acest domn impreuna cu un alt vecin au tras si apa in zona si au platit o suma frumusica si mi-as dori sa ma intep si eu din acea tzeava ca doar u ma dau banii afara din casa sa imi trag eu singura teava pana in zona. precizez ca teava de alimentare cu apa este cam la 500m sa zic de aceasta zona rezidentiala.
oky dansii au zis ca nu este nici o problema sa ma intep de la ei dar la fel trebuie sa le dau partea mea. ei au platit 220 mil si se pot intepa doar 4 familii deci eu fiind a patra din zona partea mea este 55 mil. ii platesc si pastia nu-i bai dar cum fac sa am ceva la mana ca am platit banii astia sa nu se trezeasca vre-un nepot sau var sau mai stiu eu cine peste ani ca eu am apa dar nu am platit si as fi datoare catre acesti doi vecini.
sper ca m-am facut inteleasa si vreau sa fiu acoperita sa nu am probleme peste ani sau mai rau sa platesc si sa nu ma aleg cu nimic.

sper sa ma puteti ajuta, multumesc