avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Activitate esplan

Activitate esplan

Buna ziua,

Sunt necasatorit si nu am fost niciodata casatorit, nu am copii iar ambii parinti sunt decedati. In acelasi timp am doi frati, in viata, casatoriti, fiecare avand copii.

Doresc sa las prin intermediul unui testament autentificat tot ceea ce detin unei persoane care nu este membru al familiei. Cum as putea sa ma asigur ca bunurile pe care le detin vor ajunge catre aceasta persoana desemnata avand in vedere ca, din ce am inteles, fratii ar avea drept la mostenirea mea, si, in cazul in care ar ataca testamentul in instanta, ar avea castig de cauza intrucat ar fi o cota rezervata acestora pe care nu o cunosc ca valoare, desi, dorinta mea ar fi cu totul alta. Ce solutii ar fi pentru a exclude de la mostenire fratii?

Multumesc!
Am fost sanctionat recent pentru depasirea limitei de viteza. La relativ scurt timp dupa inmanarea actelor (timp insuficient pentru completarea unui proces verbal), agentul de politie cu care am interactionat, mi-a adus la cunostinta faptul ca am posibilitatea achitarii amenzii pe loc sau la primaria de pe raza de domiciliu. Dupa ce am optat pentru varianta achitarii amenzii la primarie, agentul mi-a returnat actele, mentionand ca voi primi amenda la primaria de pe raza domiciliului si procesul verbal la domiciliu, fara a primi, pe loc, o copie dupa procesul verbal intocmit si fara a mi se solicita vreo semnatura. S-au schimbat regulile intre timp? Nu se mai intocmeste proces verbal clasic, pe hartie? Nu ti se mai inmaneaza o copie dupa procesul verbal intocmit? Nu ti se mai solicita semnatura? Nu mai esti intrebat daca ai obiectii? Multumesc!
Domnilor, doamnelor, contestiatia a fost un succes. S-a admis plangerea, partial, in sensul ca sanctiunea amenda din P.V. a fost inlocuita de sanctiunea avertisment.
Mersi de raspuns. Astept citatiile atunci.
Am depus contestatie subliniind faptul ca intentia mea a fost de a nu incalca legea, intentie confirmata si de un martor printr-o declaratie. La primul proces nu m-am prezentat.
Solutie: Acordă termen de judecată la data de xx, pentru când se repetă procedura de citare cu petentul, intimatul având TC. Încuviinţează, pentru petent, proba testimonială, sens în care se citează martorul propus de acesta, numitul XX XX. Se revine cu adresă către intimat, pentru a depune întâmpinare , precum şi întreaga documentaţie a procesului verbal contestat, seria XX, sub sancţiunea aplicării unei amenzi judiciare, în cazul neconformării dispoziţiilor instanţei.
Sa inteleg ca se trimit citatii din nou. Intimatul (Politia) are TC. Ce este acel TC ? Daca martorul meu nu se prezinta, se va mai lua in calcul declaratia acestuia ? E pasibil de amenda martorul pentru neprezentare ?
Acum am observat ceva pe procesul verbal. Eu am trecuta adresa A in cartea de identitate. Procesul verbal a fost intocmit pe adresa A. Dar de doi ani locuiesc la o alta adresa B, ceea ce rezulta de pe spatele cartii de identitate (detin o viza de resedinta). Oare pot cere anularea pe motivul neconcordantei datelor din buletin cu cele din PV ?
In timp ce ma deplasam cu autoturismul propriu, noaptea, chiar inainte de intrarea intr-o localitate am constatat ca am ramas fara faruri (luminile de intalnire erau nefunctionale). Am oprit, am incercat sa remediez problema montand becurile de rezerva, insa nu am avut succes (acestea erau arse sau defecte din fabricatie, desi erau noi), timp in care am fost remarcat de catre un echipaj de politie. Cum prima statie de benzina era situata in sens invers, la o distanta de aproximativ 5 km si afara erau -7 grade am continuat drumul cu autoturismul sperand sa gasesc un loc pentru a intoarce si a achzitiona un bec nou. Dar imediat de am intrat in localitate echipajul de politie care m-a remarcat m-a oprit si agentul, amabil de altfel, nu a inteles ca sunt constient ca luminile sunt necesare noaptea si ca intentia mea era de a rezolva problema cat mai urgent si m-a amendat cu suma de 420 lei pe motivul prezentei unor „defectiuni grave la sistemul de iluminat” (in traducere, un bec ars) si mi-a retinut certificatul de inmatriculare. Am rezolvat problema si am recuperat certificatul de inmatriculare, pentru aceasta cheltuind 450 lei (service, RAR, deplasari). Exista o sansa cat de mica sa contest PV tinand cont ca este completat ca la carte ? Eventual sa cer comutarea pedepsei in avertisment mai ales ca fapta nu a avut nicio consecinta grava ? E normal ca un politist sa aibă dreptul de a constata ca niste becuri sunt functionale sau nu desi pentru recuperarea certificatului de inmatriculare doar institutia RAR are acest drept ? Multumesc anticipat!