Sunt necasatorit si nu am fost niciodata casatorit, nu am copii iar ambii parinti sunt decedati. In acelasi timp am doi frati, in viata, casatoriti, fiecare avand copii.
Doresc sa las prin intermediul unui testament autentificat tot ceea ce detin unei persoane care nu este membru al familiei. Cum as putea sa ma asigur ca bunurile pe care le detin vor ajunge catre aceasta persoana desemnata avand in vedere ca, din ce am inteles, fratii ar avea drept la mostenirea mea, si, in cazul in care ar ataca testamentul in instanta, ar avea castig de cauza intrucat ar fi o cota rezervata acestora pe care nu o cunosc ca valoare, desi, dorinta mea ar fi cu totul alta. Ce solutii ar fi pentru a exclude de la mostenire fratii?
romascanu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu. Frații dvs. nu sunt moștenitori rezervatari. Nu au ce „cotă rezervată” să câștige, fiindcă legea nu le rezervă nimic.
Sunt moștenitori rezervatari: soțul supraviețuitor (n-aveți), ascendenții privilegiați (adică părinții, dar nu-i mai aveți) și descendenții defunctului. (n-aveți ...încă)
Dvs. sunteți liber să lăsați întreaga dvs. avere oricui doriți. Testamentul dvs. îi înlătură de la moștenire pe frați.
Mostenire
Elenauntean
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: un unchi a decedat luna trecuta, a lasat prin testament notarial intreaga avere, impartita jumatate ... (vezi toată discuția)