avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament, excludere frati de la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament, excludere frati de la mostenire

Buna ziua,

Sunt necasatorit si nu am fost niciodata casatorit, nu am copii iar ambii parinti sunt decedati. In acelasi timp am doi frati, in viata, casatoriti, fiecare avand copii.

Doresc sa las prin intermediul unui testament autentificat tot ceea ce detin unei persoane care nu este membru al familiei. Cum as putea sa ma asigur ca bunurile pe care le detin vor ajunge catre aceasta persoana desemnata avand in vedere ca, din ce am inteles, fratii ar avea drept la mostenirea mea, si, in cazul in care ar ataca testamentul in instanta, ar avea castig de cauza intrucat ar fi o cota rezervata acestora pe care nu o cunosc ca valoare, desi, dorinta mea ar fi cu totul alta. Ce solutii ar fi pentru a exclude de la mostenire fratii?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:57, 13 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Frații dvs. nu sunt moștenitori rezervatari. Nu au ce „cotă rezervată” să câștige, fiindcă legea nu le rezervă nimic.
Sunt moștenitori rezervatari: soțul supraviețuitor (n-aveți), ascendenții privilegiați (adică părinții, dar nu-i mai aveți) și descendenții defunctului. (n-aveți ...încă)

Dvs. sunteți liber să lăsați întreaga dvs. avere oricui doriți. Testamentul dvs. îi înlătură de la moștenire pe frați.
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2022
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim matrimonial moștenirea bunurilor bună ziua vă rog tare mult să mă ajutați ... 13Alin13 13Alin13 Moștenirea bunurilor Bună ziua vă rog tare mult să mă ajutați cu informație . Sunt căsătorită , iar după căsătorie am încheiat cu soțul o ... (vezi toată discuția)
Mostenire Elenauntean Elenauntean Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: un unchi a decedat luna trecuta, a lasat prin testament notarial intreaga avere, impartita jumatate ... (vezi toată discuția)
In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)