avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala: fara inmanarea procesului ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala: fara inmanarea procesului verbal, fara solicitarea semnaturii

Am fost sanctionat recent pentru depasirea limitei de viteza. La relativ scurt timp dupa inmanarea actelor (timp insuficient pentru completarea unui proces verbal), agentul de politie cu care am interactionat, mi-a adus la cunostinta faptul ca am posibilitatea achitarii amenzii pe loc sau la primaria de pe raza de domiciliu. Dupa ce am optat pentru varianta achitarii amenzii la primarie, agentul mi-a returnat actele, mentionand ca voi primi amenda la primaria de pe raza domiciliului si procesul verbal la domiciliu, fara a primi, pe loc, o copie dupa procesul verbal intocmit si fara a mi se solicita vreo semnatura. S-au schimbat regulile intre timp? Nu se mai intocmeste proces verbal clasic, pe hartie? Nu ti se mai inmaneaza o copie dupa procesul verbal intocmit? Nu ti se mai solicita semnatura? Nu mai esti intrebat daca ai obiectii? Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2018
esplan, utilizator
Puteti formula contestatie in termen de 15 zile de la data comunicarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal pt amenda oprire neregulamentara primit acasa si semnat de catre mama contravenientului buhazi buhazi buna seara ma numesc Daniel si as dori sa ma ajutati cu o problema in legatura cu inmanarea unui proces verbal. fratelui meu i sa intocmit un proces verbal in ... (vezi toată discuția)
P.v. inmanare citatie este act de procedura? eugen82 eugen82 Este p.v.ul inmanare citatie act de procedura? Vreau sa invoc nulitatea unui astfel de p.v. in conditiile art.164 alin.3 pt. lipsa unei mentiuni. Ma ... (vezi toată discuția)
Locul faptei gresit in procesul verbal paulmm2 paulmm2 Buna ziua, am fost inregistrat cu aparatul radar cu 102km/h in localite. Locul faptei e scris gresit, sunt doua drumuri nationale care trec prin acea ... (vezi toată discuția)