Buna ziua, am fost inregistrat cu aparatul radar cu 102km/h in localite. Locul faptei e scris gresit, sunt doua drumuri nationale care trec prin acea localitate. DN1C si DN19F. Eu am fost suprins in localitatea Apa pe DN19F si in procesul verbal e scris Apa DN1C. In procesul verbal scrie doar viteza mea, nu si limita de viteza de pe acel drum. Nu scrie nici cu cat am depasit limita de viteza.
Pe dovada au scris corect 'loc. Apa DN19F'
Pot castiga nulitatea procesului verbal daca fac contestaite?
Multumesc mult!
Ati putea avea sanse doar daca nu exista la intrarea pe unde ati venit indicatorul care marcheaza faptul ca ati intrat intr-o localitate. Cel de limitare de viteza nu e absolut necesar, implicit e 50 km/h.
Conf. disp. art . 16 din OG 2 (1) Procesul-verbal de constatare a contravenției va cuprinde în mod obligatoriu: data și locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea și instituția din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupația și locul de muncă ale contravenientului; descrierea faptei contravenționale cu indicarea datei, orei și locului în care a fost săvârșită, precum și arătarea tuturor împrejurărilor ce pot servi la aprecierea gravității faptei și la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabilește și se sancționează contravenția; indicarea societății de asigurări, în situația în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulație; posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, dacă acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a căii de atac și organul la care se depune plângerea.
Art. 17.
Lipsa mențiunilor privind numele, prenumele și calitatea agentului constatator, numele și prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii și a sediului acesteia, a faptei săvârșite și a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată și din oficiu.
Prin Decizia nr. 13/2018, a fost admis recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului, stabilindu-se că, în interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 16 şi 17 din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, descrierea insuficientă a faptei echivalează cu neîndeplinirea cerinţei privind descrierea faptei contravenţionale şi atrage nulitatea relativă a procesului-verbal de constatare a contravenţiei.
In cazul de fata nu se poate constata nulitatea PV de contraventie pentru simplul motiv ca va conta in fata instantei ca este mentionat suficient de clar ca fapta s-a petrecut in localitate . Din punct de vedere al limitei de viteza admise pe sectorul de drum respectiv, e suficient.