avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... AMENDA PENTRU VITEZA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

AMENDA PENTRU VITEZA

Buna ziua,
Va rog daca ma puteti ajuta cu o informatie: am primit amenda pentru depasirea vitezei legale in localiate, pe procesul verbal nu este specificata unitatea de care apartine politistul, poate fi considerat viciu de procedura? In plus, la descrierea faptelor scrisul abia se intelege, randurile se suprapun... Mentionez ca era noapte si masina politiei statea la panda fara nicio lumina semnalizatoare.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Iulia Blaja , Avocat 10:27, 9 Noiembrie 2015
OG nr.2/2001 art.16:
"Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea."
Art.17:
"Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv contraventie radar Ersin Dervis Ersin Dervis Am o intrebare . Daca pe PV de Contraventie la rubrica AGENT CONSTATOR nu exista decat semnatura acestuia , pot contesta acest proces verbal ca fiind lovit de ... (vezi toată discuția)
Nulitatea unui proces-verbal gioarsa gioarsa Va rog sa-mi spuneti daca un proces-verbal de amenda poate fi declarat nul in conditiile in care adresa nu este trecuta, iar CNP-ul este gresit. Si daca ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda Stamate511 Stamate511 Pot face contestație la o amendă pt ca am avut altfel de declaratie pe propria răspundere (vezi toată discuția)