buna seara ma numesc Daniel si as dori sa ma ajutati cu o problema in legatura cu inmanarea unui proces verbal.
fratelui meu i sa intocmit un proces verbal in data de 23.02.2015de catre un agent rutier (polistist comunitar) nu este un agent rutier precum scrie el in procesul verbal pt ca el ii insoteste pe polistii rutieri adica gardieni sau cum i se ziceau lor inainte, in fine pt oprire neregulamentara in zona de actiune a indicatorului oprirea interzisa si a fost sanctionat cu 2 puncte amenda in valoare de 195 de lei si 2 puncte de penalizare.el a refuzat sa semneze procesul verbal pe care nu apare martori oculari pt ca zice ca exista proba foto si la alte mentiuni ale contavenientului agentul scrie in proces ca este intocmit in lipsa acestuia.problema este urmatoarea astazi in jur de ora 15 vine acasa la adresa fratelui meu masina politiei si ii inmaneaza mamei mele procesul verbal la care ii cere actul de identitate si ii zice sa semneze nu stiu ce pt ca mama uitase ce iau zis acestia exact.eu nu eram acasa si nici fratele meu mama fiind speriata a semnat si nu stie ce dupa care a primit acest proces verbal.as vrea sa aflu ce a semnat mama pt ca pe proces nu apare doar semnatura agentului.polistii iau zis mamei sa mearga dimineata si sa plateasca amenda pt ca plateste doar jumatate din valoarea totala a amenzii.mama cum face dovada ca azi data de 14.03.2015 ia fost inmanata amenda si nu in data de 23.02.2015 cum apare pe proce si de ce ia inmanat ei acest proces in lipsa fratelui meu.
Astia de la ,,locala" pot da amenzi in cateva situatii, oprirea in loc nepermis fiind una din acestea.
Datele (intocmire/inmanare pv) sunt ok, se incadreaza in prevederile og 2/2001.
Sfatul cu plata a jumatate din amenda in 48 de ore e bun, urmati-l!
Din ce mai citesc va spun ca judecatorii acorda tot mai mult credit actelor intocmite de organe, considera ca beneficiaza de prezumtia de legalitate, tocmai pt. ca sunt intocmite de ,,organ".
Asta e ca si contestarea in instanta a pv purtand semnatura electronica.
Am citit hotarari labartate pe trei-patru pagini, in care fel de fel de ,,judecatori" ne explicau si-si explicau, de ce e ok asa, cu semnatura electronica si nu-i nevoie sa-si puna organele pixul.
Si vine acum ICCJ si le da in cap cu decizia nr.6/2015....
P.S. O plangere penala depusa la parchetul de pe langa judecatoria de domiciliu, puteti face pt. comportament abuziv fata de mama sau pt. uzurpare de calitati oficiale (daca a semnat pv-ul in locul altcuiva/si-a atribuit o calitate oficiala pe care nu o avea).
Un amic/ruda avocat va poate ajuta!
Din pacate varsta mamei are si avantaje (persoanele in varsta induc o stare de empatie), dar si dezavantaje (nu stiti ce va declara procurorului!).