avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru centura
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru centura

Am fost amendat pentru faptul ca agentul a trebuit sa mearga pana la masina mea cateva zeci de metri.Dupa semnalul pentru oprire efectuat de catre agent,am oprit unde am avut loc,sa nu blochez traficul.Agentul si-a ales locul de panda pe trecerea pentru pietoni,drum cu doua benzi si linie continua in zona respectiva.Prima banda a fost ocupata,si de masina organelor,pe trecere.A venit agentul la mine,spunandu-mi ca ma sanctioneaza pentru centura.Am avut si martor care a vazut ca purtam centura.Cu tupeu,agentul s-a intors cu PV si a insistat sa semnez.Eu am cerut sa completez rubrica”Mentiuni”,el o tinea pe a lui-sa nu- invat eu pe el.Am facut mentiuni pana la urma,dupa care am semnat procesul verbal la rubrica”Contravenient,Am luat la cunostiinta” .Dupa acestea,agentul a mai cerut sa mai semnez o data in partea dreapta-jos.Am refuzat,si drept rezultat,agentul a scris pe procesul verbal ca ”refuza sa semneze pentru primire”,si nu mi-a dat procesul verbal,cu toate ca PV este semnat.Nu cred ca a fost corect,dealfel parerea mea despre marea majoritate a agentilor este nerecomandata minorilor.
A ajuns seful IJP Gorj,un fost subofiter,despre care se spune ca a avansat pentru ca a luat o palma de la Miron Cozma,la mineriada.
Întrebarea la care v-as ruga sa-mi dati un raspuns avizat,este dacă ”contravenientul”mai trebuie sa semneze a doua oara pe acelasi PV,sub locul special destinat,daca doreste inaltimea sa,agentul.Am contestat PV.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ion Popescu-Bumbesti , utilizator 23:15, 20 Noiembrie 2009
Semnati odata in calitate de contravenient si a doua oara in calitate de primitor a procesului verbal de indeplinire a procedurii de luare la cunostinta.
Vă mulțumesc,pentru răspuns.

De ce nu există rubrică,pe procesul verbal,pentru cea de a doua semnătură-la care faceti referire.

Rubrica pentru semnatura Contavenient
si
Am luat la cunostinta

sunt in acelasi chenar,unde ar trebui sa mai semnez înca odata ?
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2009
Ion Popescu-Bumbesti, utilizator
Nu sunt in acelasi chenar, au 2-3 cm intre ele si sunt delimitate de o linie... prima semnatura reprezinta luarea la cunostinta a constatarilor iar cea de-a doua reprezinta certificarea faptului ca ati primit o copie de pe pv si instiintarea de plata
Nu,domnule.
Rubrica pentru semnatura ”Contravenient” si ”Am luat la cunostinta”sunt in acelasi chenar,in partea dreapta-jos a PV,o treime din latimea PV .Este un chenar mai mare,impartit in trei.In sanga semneaza agentul,la mijloc-martorul... :surrender:
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
Ion Popescu-Bumbesti, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista șanse de anulare a pv dacă de pe el lipsesc semnătura mea și semnătura unui martor, iar rubrica "alte mențiuni" este necompletată? Danyhass Danyhass Exista șanse de anulare a procesului verbal daca lipsește semnătura mea,necompletarea rubricii \"alte mențiuni\" și lipsa semnăturii unui martor? (vezi toată discuția)
Mentiuni in procesul verbal de contraventie aladinut aladinut va rog sa-mi spuneti daca in cazul completarii unui p.v. de contraventie , mentiunea *contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să semneze* ... (vezi toată discuția)
Copie proces verbal Shadow_x3x Shadow_x3x Buna ziua. Daca pe un proces verbal de contraventie s-a semnat doar la rubrica de \"am luat la cunostinta\" si la \"contravenient\" nu s-a semnat, facandu-se ... (vezi toată discuția)