avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Copie Proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Copie Proces verbal

Buna ziua.
Daca pe un proces verbal de contraventie s-a semnat doar la rubrica de "am luat la cunostinta" si la "contravenient" nu s-a semnat, facandu-se anumite obiectii/mentiuni, ce se intampla in acest caz? Am cateva nelamuriri:

1. Nu am primit nici o copie. A uitat agentul sa mi-o dea sau nu mi-a dat-o deoarece nu am semnat la contravenient? Voi primi PV prin posta?

2. Ca sa platesc la jumatate in 15 zile trebuie sa astept sa-mi trimita prin posta PV sau aceste 15 zile au intrat in vigoare de cand am semnat pt luare la cunostinta? Neavand nici o copie cum as putea plati la jumatate?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:08, 19 Martie 2019
Probabil a fost completat un proces verbal model vechi, care mai avea si sectiunea privind dovada instiintarii de plata. Acum nu mai exista asa ceva (acea rubrica), pentru ca devine automat titlu de creanta, daca nu se plateste amenda.
Un proces verbal model nou arata ca aici:
[ link extern ] /
Oricum, faptul ca ati semnat la "am luat la cunostinta" inseamna ca ati facut asta tot in calitate de contravenient, indiferent de modelul de proces verbal folosit.
Revenind la intrebari:
1. Teoretic trebuie sa primiti o copie a PV in mina, sau prin posta. Totusi, cele trimise prin posta se comunica asa doar in urma refuzului semnarii.
2. Ca sa platiti amenda la jumatate trebuie sa aveti acea copie.
Da. Procesul verbal cred ca era model mai vechi (e de la Politia Locala nu rutiera). Am semnat de luat la cunostinta in calitate de proprietar al autoturismului. Persoana care a condus in ziua respectiva si a parcat neregulamentar e contravenientul in acest caz. Asta am si mentionat in PV.

Ca si concluzie trebuie sa primesc copia PV ca sa pot plati. Nu trebuie sa alerg sau sa sun sa ma interesez de el nu?
Mersi.
In principiu nu, însă nu pot sa știu cit de mult cunoaște și aplica legea agentul ce v-a completat PV. În mod normal trebuia sa va înmâneze un exemplar atunci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal cnp gresit richy richy Buna seara, Am primit o amenda pentru traversare neregulamentara ca si pieton dar dupa ce am recitit procesul verbal am observat ca CNP-ul este scris gresit ... (vezi toată discuția)
Pv contraventie maria-s maria-s In 26 octombrie 2015 seara am gasit in parbrizul masinii o invitatie la sediul Politiei Locale prin care mi se aducea la cunostinta faptul ca am parcat ... (vezi toată discuția)
Plata amnezii rutiere in 48 de ore kid_vova kid_vova Am fost oprit de Politia Rutiera pentru nerespectarea culorii semaforului si neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni, mi-a fost retinut permisul pentru ... (vezi toată discuția)