Care sunt obligațiile legale ale agentului de poliție rutieră înainte, in timpul, si după întocmirea unui proces verbal de constatare a unei contravenții in trafic, avand in vedere ca mi-a fost reținut permisul pentru viteza, dar nu mi s-a dat o copie a procesului verbal?
Dacă nu v-au comunicat PV inseamna ca ati refuzat semnarea acestuia. Va va fi comunicat în termen de 2 luni. V-au înmânat dovada cu sau fara drept de circulație?
Da, am primit dovada provizorie de circulatie.
Totusi, n-ar fi trebuit sa primesc o copie, chiar daca n-am semnat-o? In plus, am fost intrebat daca am obiectii, si cand am raspuns ca nu mi se pare normal ca un politist de la rutiera sa ma opreasca dintr-o masina civila fara insemnele politiei, a scris ceva pe procesul verbal fara ca eu sa vad sau sa stiu ce a scris. Pot reclama faptul ca nu mi s-a dat o copie? Nici macar nu pot face o contestatie fara nici un document la indemana. Plus ca nu pot achita amenda in 48 de ore fara procesul verbal...
Nu. Nu puteati primi o copie.
PV de contravenție se înmanează doar dacă semnati, în caz contrar va va fi comunicat în termenul legal de 2 luni conform cu prevederile OG2 din 2001. Amenda o veti putea plati la jumătate din minim în 48 ore de la comunicarea acestuia. La fel aveti termen de 15 zile pentru al contesta în instanță tot de la comunicare.
La dvs. exista inconvenientul lipsei permisului însă puteti contesta PV chiar dacă nu vi sa comunicat inca acest PV. În dovada ce ati primit-o este menționat în baza cărui PV vi sa suspendat carnetul.
Asa ca în plângere puteti face referire la PV seria, nr, din data, întocmit de poliția, din orașul, etc. Desigur solicitați ca copia după acest PV să fie comunicat de întimat adica de către poliție.
Faptul că poliția era într-o mașină civilă nu este "anormal " ci perfect legal atât timp cât oprirea s-a facut regulamentar.
Amenda radar
Harabagiuciprian
Buna ziua. As dori sa stiu pasii pentru a contesta o amenda radar si cum pot obtine permisul inapoi in cel mai scurt timp.Mentionez faptul ca am fost surprins ... (vezi toată discuția)