In urma divortului am ramas fara niciun bun in posesie ( in fapt).
De asemenea in urma unei hotariri judecatoresti am iesit si din firma in care eram asociat cu fostul sot, fara sa am vreo pretentie materiala.
Cu toate acestea banca ma cheama la fiecare 3 luni sa prelungim contractul prin care eu sint garant al unui imprumut facut in urma cu mai multi ani.
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa pot iesi din acest contract? Cum sa-l contest? Cum intelege banca sa ma scoata din aceasta calitate odata ce eu nu mai beneficiez de niciun drept in firma aceea si nici nu mai sint proprietar pe niciun bun, in urma divortului).
Multumesc.
Multumesc mult pentru raspuns! Taxele sint (ca valoare) apropiate de cele pentru infiintarea unei intreprinderi individuale. Raspunsul primit urma sa ma lamureasca in alegerea unei forme in care sa-mi desfasor activitatea care e mult mai restrinsa decit a srl-ului pe care l-am suspendat.
Avind in vedere ca intr-o intreprindere individuala contabilitatea este mult mai usor de tinut, ce-mi recomandati sa fac?
Sa "resuscitez" "srl"-ul sau sa infiintez o "ii" ?
Pe de alta parte ma gindesc si ca termenul va expira curind si atunci ma voi trezi cu un "srl" cu care nu am ce face?
Credeti ca cei de la Registrul comertului acorda consultanta in astfel de probleme?
Daca a trecut aproape un an de la divort si nu s-a facut/cerut partaj, se mai poate cere acum? Am divortat definitv si irevocabil dar eu nu am cerut parte din posesiunile noastre iar fostul sot le vinde una cite una fara ca mie sa-mi dea vreun ban. De fapt, le-a vindut cu acordul meu dar nu mi-a dat nicun ban ci mi-a spus ca intii sa fie sigur ca pune banii bine si ca ii va investi intr-o afacere.
Noi mai avem ceva bunuri in comun si vreau sa stiu daca pot cere partaj pentru acestea dar si pentru cele care s-au vindut anterior...
Multumesc!
Vorbim aici de amenintari cu sinuciderea, sms-uri explicite cu acest tip de amenintare! "ma voi sinucide si te voi distruge daca nu semnezi"...chestii de genul asta si inca si mai si... ;-(
Exista si martori care au discutat cu respectivul si carora le-a spus ca el isi va termina viata daca ea, prietena mea, nu va semna. De subliniat facptul ca proprietatea pe care a obtinut-o "sinucigasul" prin partaj este foarte importanta, cu valoare foarte mare.
Inca un aspect ce poate ca e mai degraba revoltator decit cu valoare in fata legii, de a doua zi sinucigasul si-a revenit si a inceput sa-si plimbe iubitele in societate...
Multumesc pentru raspuns.
Exista un termen, e adevarat.
Doar ca intre timp datele problemei s-au schimbat, in sensul ca ea a semnat sub o anumita presiune de ordin psihologic iar acum motivatia principala a disparut.
Ar putea niste mesaje ( de amenintare, de exemplu) sa fie acceptate ca proba pentru acest atac a contractului?
Adica, daca s-a razgindit in aceste noi conditii?
Nu stiu daca am formul at corect titlul.
Problema nu este a mea ci a unei prietene si nu am avut contact cu actele propriu zis.
Acum o luna a divortat prin notariat si au facut o intelegere ( contract?) de partaj prin care ea ii lasa aproape toata averea lor. Intre timp el se comporta mizerabil si si-a adus o femeie in casa. In plus refuza sa ii mai dea cele citeva obiecte pe care trebuia sa i le dea, conform intelegerii.
Prietena mea se intreaba daca nu cumva e posibil sa se razgindeasca si sa atace aceasta intelegere...:(