avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... atacare a unui contract de partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

atacare a unui contract de partaj

BUna ziua,

Nu stiu daca am formul at corect titlul.
Problema nu este a mea ci a unei prietene si nu am avut contact cu actele propriu zis.
Acum o luna a divortat prin notariat si au facut o intelegere ( contract?) de partaj prin care ea ii lasa aproape toata averea lor. Intre timp el se comporta mizerabil si si-a adus o femeie in casa. In plus refuza sa ii mai dea cele citeva obiecte pe care trebuia sa i le dea, conform intelegerii.
Prietena mea se intreaba daca nu cumva e posibil sa se razgindeasca si sa atace aceasta intelegere...:(
Cel mai recent răspuns: mimi_ro , utilizator 12:59, 13 Martie 2012
Din punctul meu de vedere nu te poti razgandi asupra unui act care a fost incheiat prin exprimarea acordului tau de vointa. Daca intelegerea a fost incheiata in baza unor vicii ar putea avea castig de cauza.
Era foarte bine daca stabilea in actul de partaj un termen de predare a bunurilor, obiectelor ... Avea un temei pentru o eventuala actiune in instanta prin il determina pe fostul sot sa isi indeplineasca obligatia asumata.
Multumesc pentru raspuns.
Exista un termen, e adevarat.
Doar ca intre timp datele problemei s-au schimbat, in sensul ca ea a semnat sub o anumita presiune de ordin psihologic iar acum motivatia principala a disparut.
Ar putea niste mesaje ( de amenintare, de exemplu) sa fie acceptate ca proba pentru acest atac a contractului?
Adica, daca s-a razgindit in aceste noi conditii?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2012
mimi_ro, utilizator
Contractul se incheie in conditiile care exista la momentul de atunci, nu se modifica orice contract ca apoi se schimba vremea, presiunile, nevoile banesti etc.
Nu stiu la ce va referiti cu presiuni psihologice, daca au fost de natura a o forta, daca erau amenintari, santaj sau ce era...
Nu stiu nici suma la care se ridica valoarea bunurilor, ca este scump sa incerce o astfel de desfiintare a unui act de gen... si e posibil sa nu merite costul nici daca o sa castige.
Circumstantele care au dus la vicierea consimtamantului trebuie sa fi existat la momentul expimarii acordului de vointa, nu ulterior.
Da, slabe sanse...

Bunurile care sunt trecute in tranzactie le poate lua fara probleme prin executor judecatoresc daca nu vrea sa le dea in alte conditii.
Cheltuielile de executare le va achita el.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Buna seara!daca in urma divortului s.a facut si partajul (toate ... DMihaelaD DMihaelaD Buna seara!Daca in urma divortului s.a facut si partajul(toate prin notar) mai poate sotul dupa doi ani sa mai solicite din nou sa se faca partajul in ... (vezi toată discuția)
Instigare la sinucidere si santaj alexandru_vl alexandru_vl Buna seara! Am o mare problema, pe care nu as vrea sa o las balta! Fratele meu s-a sinucis acum doua luni din cauza nenorocitei pe care o iubea! Asta o spun ... (vezi toată discuția)
Ce ar trebui sa fac in cazul in care cineva ma ameninta pentru recuperarea unei sume de bani Iorga Lidia Iorga Lidia In decembrie anul trecut am impreumutat o suma de bani, mai exact 120 de milioane vechi. Initial am fost prieteni insa cand a vazut ca in ultima vreme imi ... (vezi toată discuția)