avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara!Daca in urma divortului s.a facut si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara!Daca in urma divortului s.a facut si partajul (toate ...

Buna seara!Daca in urma divortului s.a facut si partajul(toate prin notar) mai poate sotul dupa doi ani sa mai solicite din nou sa se faca partajul in instanta?Asa ma ameninta acum ,ca l.am dat in judecata de marirea pensiei alimentare.
Cel mai recent răspuns: cosmin2005 , utilizator 05:00, 3 Noiembrie 2023
Poate sa facă partaj doar pt bunurile ramase neimpartite daca e cazul.
Dacă ați împărțit tot ce era de împărțit, nu mai poate cere încă o data partajul
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2023
gi-jane2, moderator
Daca s au cuprins toate bunurile comune existente pana la data desfacerii casatoriei, nu mai are ce sa partajaze acum sau cum sa atace actul de partaj voluntar de acum 2 ani.

Probabil este doar presiune psihologica la adresa dvs. Atata timp cat actul a intrat in circuitul civil, nu ne mai putem suci dupa cum bate vantul maniei si al orgoliului.
Bun comun aveam doar apartamentul pe care s.a facut si partajul. Eu am preluat rata la banca si apartamentul.Nu s.a facut partajul pe bunurile din apartament (mobila,televizoare si ce mai exista intr.un apartament) Tot ce este in ap nu valoreaza 10.000 dar ca sa se razbune poate sa faca acest demers?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da il poate face evident daca sunt bunuri dobandite in timpul casatoriei. Partajul este imprescriptibil, poate fi cerut oricand. Partajul nu are legatura cu obligatiile fata de copii minori.
Da poate face partaj pe bunuri. Deși pensia nu are nici o legătură cu bunurile poate face

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj prietenoasa prietenoasa Stimati domni, intrebarea mea este: daca sotii au locuit in apartamentul de serviciu al politiei, iar dupa divort, sotul a cumparat si vandut apartamentul, ... (vezi toată discuția)
Partajul sotilor este prescriptibil? Cristianna Cristianna Buna seara!Stiam ca actiunea in partaj nu se prescrie.Avem o ruda care a divortat si i-a spus cineva ca daca nu actioneaza in 3 ani i se va prescrie acest ... (vezi toată discuția)
Partaj amiabil bunuri mobile si imobile ElenaAlly ElenaAlly Buna ziua, Doresc sa fiu lamurita cu privire la actiunea de partaj a bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei in cazul unui divort amiabil. Actul ... (vezi toată discuția)