avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Activitate Penelopa10

Activitate Penelopa10

Răspuns la discuția Șomaj
Mulțumesc! Ideea este că nu am reusit să depun actele înainte de data începerii activității. :) ....
Răspuns la discuția Șomaj
Vă mulțumesc pentru răspuns, domnule Cornel Vasile.
Am solicitat indemnizația de șomaj pe luna anterioară celei în care am început să lucrez, (perioadă în care nu am lucrat), și nu atât banii ar fi contat, cât continuitatea la vechime, desigur indemnizația ca și calitatea de șomer ar fi încetat pe luna în curs, începând cu data de 01.09.2017. Vă mulțumesc!
Discuție Șomaj
Bună ziua,
Aș dori să știu, vă rog, dacă, în condițiile în care am așteptat o adeverință necesară întocmirii dosarului pentru indemnizația de șomaj, mai mult de o lună de zile - de pe data de 01.08.2017, până pe data de 02.09.2017,mai pot beneficia de ajutorul de șomaj, având în vedere că pe data de 01.09.207 am început serviciul . Mulțumesc pentru răspuns.
Va multumesc tare mult , pentru toate raspunsurile!
"Domnul" nu a dovedit veleitati de intretinator de familie nici inainte de fiul nostru (nu am nici o problema in a recunoaste ca este "fiul nostru" - si ii multumesc sotului pentru ca a facut posibil acest dar de la Dumnezeu), obisnuind sa (sa-si / sa ne / sa-mi)

.... fure banii din casa si nu numai.....nu este o persoana rea.. este doar foarte usor influentabil (in rau) si cam neinspirat, alege variante nepotrivite..... Cum a intuit foarte bine AVLIL, el nu este interesat de copil.... Iar fiul meu a avut pareri foarte bune despre tatal sau pana in momentul in care acesta a inceput sa se repete la telefon (pe cand mai suna din cand in cand ) spunand ca nu are de lucru..... sau ca are foarte mult de lucru......, in orice caz discutiile sunau la fel de fiecare data... si daca il intreba(m) cand o sa poata sa ne mai trimita si noua niste bani raspunsul , intotdeauna acelasi .... "aveti rabdare"....
Nu vreau nici un ban de la el! Imi doresc sa obtin custodia si divortul ... Socrul meu este un om in varsta si nu se poate deplasa... ar putea face procura pe numele altcuiva care sa-l reprezinte...., insa va spune ca nu are bani sa faca procura si ..aproape ca il cred....
Sper sa reusesc sa-l contactez si sa-i propun variantele prezentate aici, cu speranta ca va ca va fi de acord una dintre ele.
Va multumesc inca odata si va doresc multa sanatate , fericire si .... o primavara permanenta in suflet!
Cu drag ... Penelopa(!)


Sunt aproape 10 ani de cand sotul meu ( plecat initial pentru a asigura bunastarea familiei)a intrerupt legatura cu noi (sotia si fiul) in repetate randuri, pentru diferite perioade. In prima perioada - timp de 2 ani si jumatate (cu aprox), nu a sunat si nici nu a trimis bani, a urmat apoi o perioada cand suna foarte rar, cu o fecventa de doua-trei luni si trimitea sume modice de bani (40 euro), la un moment dat , in urma insistentelor mele a sunat , timp de cam un an de zile , odata pe saptamana pentru a vorbi cu fiul nostru si a si trimis bani, 150euro/luna patru-cinci luni, tinand sa mentioneze ca el este in somaj si acei bani nu sunt de la el (ulterior am dedus si mi-a confirmat, din greseala, ca acei bani sunt de la amanta).Acum trei ani mi-a solicitat un formular ce ii folosea pentru a putea primi ajutor de somaj, din formular reiesind ca are in intretinere sotia si fiul, si timp de trei luni a trimis cate 400 euro/luna . Acel formular a avut valabilitate sase luni, asa ca inainte sa expire mi-a solicitat un alt formular, atragandu-mi , insa atentia ca imi va trimite mai putini bani pentru ca trebuie sa-si refaca viata......... nu a mai primit de la mine decat ...urari de bine !!! De atunci este inabordabil. A fost in tara pentru o luna , anul trecut 2011, si am aflat acest lucru intamplator, sunandu-l pe socrul meu ca sa-l intreb de sanatate. Am vorbit despre divort, initial a fost agresiv verbal, cand am vorbit a doua oara parea stapan pe el si chiar am convenit de comun acord ca este spre binele copilului ca situatia sa fie clara .... insa pe urma , cand ar fi trebuit sa si facem demersul necesar si-a schimbat parerea... ........
A plecat din tara cand fiul nostru avea 3 luni si jumatate si a revenit pentru o vacanta prima data de 3 luni , iar apoi a revenit de fiecare data cand i-a expirat cartea de identitate....ultima data (2008)fiind foarte distant ...a motivat ca nu-i mai place de mine pentru ca nu m-am ingrijit si m-am ingrasat..... Sunt o fire rabdatoare, dar ... este prea mult! Sunt convinsa nu doar de faptul ca nu poate fi nici tata si nici sot, dar si de faptul ca e datoria mea de ai oferi fiului meu o viata normala de familie. (Are 11 ani si intr-o zi mi-a spus ca imi recomanda sa-mi gasesc sufletul pereche :"> Nu stiu ce va urma, dar am nevoie sa inchei acest "capitol" ...)
As dori , va rog frumos, sa stiu daca divortul se poate petrece in lipsa si fara acordul sotului , daca imi va reveni custodia , acest lucru permitandu-mi sa calatoresc impreuna cu fiul meu in afara tarii, fara acordul sotului, si cat ar costa ca timp si bani aceasta actiune.
Va multumesc frumos si va doresc numai bine!
Penelopa (!)