avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Activitate MaryanMM

Activitate MaryanMM

Ultima plata neintegrala a fost la inceputul anului 2016

Company Advising a scris:

Nu ati inteles. Verificati daca au trecut mai mult de 3 ani de la ultima plata ( ati mentionat in primul mesaj ca este vb de o datorie veche ). Cat de vechi este creditul, etc.. Daca au trecut mai mult de 3 ani de la ultima plata, trebuie studiate actele si poate aveti motive de contestatie. Contestatia se depune in termen de 15 zile calculate de la 09.03.2018, deci sunteti in termen.

Pe 27.02.18 a fost procesul la judecatorie si pe data de 09.03.18 a emis executorul judecatoresc executarea silita.

Company Advising a scris:

Ati verificat sa nu se fi prescris dreptul de executare?

Am trimis astazi un angajament de plata catre executor ca sa platesc in rate si le-am explicat ca nu pot sa dau toata suma odata. Acum astept un raspuns de la ei.

trandafir2 a scris:

In general nu prea exista "aceeasi situatie", fiecare dosar are particularitatile lui, si sunt atat de multe incat este greu de spus ca ar fi la fel. Oricum, din ce spuneti, debitorul din poveste a facut un pact cu IFNul, iar in cazul dvs probabil ca pactul nu se justifica din punctul de vedere al IFNului, chiar daca dvs v-ar fi prins bine.

Altcineva care este in aceeiasi situatie a primit un telefon de la o firma de recuperare ca are de platit o restanta a unui credit IFN in valoare de 1200 lei si i sa adus la cunostinta ca daca nu plateste o sa se inainteze un dosar de executare silita si le-a spus ca nu poate sa dea toata suma integral si le plateste in 2 sau 3 transe. Dar in cazul meu aceeiasi firma nu ma instiintat cu nimic si au inaintat dosarul fara sa ma anunte, ca poate cadeam de acord si plateam si eu in 2-3 transe doar ca suma la mine este de 2700 lei.
Ei nu au trimis nimic. Dosarul meu sa judecat in lipsa mea fara sa ma anunte. Cat priveste contul bancar nu are treaba cu acea datorie de la IFN. Ei au trimis la banca o hartie ca sa puna poprire pe contul sotiei dar eu sunt in calitate de co-împrumut nicidecum titular.
trandafir2 a scris:

Daca exista incuviintata o executare silita pe numele dvs, acest lucru ar trebui verificat pe portalul instantelor de judecata. Daca nu s-au respectat procedurile privind comunicarea actelor de executare silita sau alte neregularitati, se poate introduce o contestatie la executare (in termenul de 15 zile). Cat priveste conturile bancare, trebuie sa clarificati dvs ce calitate aveti, co-imrumutat, titular de cont, imputernicit pe contul cui, si asa mai departe.

Buna ziua. Astazi am primit o decizie de executare silita pt o datorie mai veche. Nu au trimis niciun preaviz. Au dreptul sa te execute silit fara sa te anunte? Au dreptul sa faca popriri pe niste conturi la banca in care sunt in calitate de co-imprumutat sau imputernicit?
Discuție Somaj
Sotia mea este in crestere copil si ar vrea sa intre direct in somaj dupa ce se termina concediul de crestere copil. Pute-ti sa-mi spuneti daca este posibil si cum? Va multumesc.
Sotia mea este insarcinata in 2 luni si juma. Ea face la locul de munca un an in august dar din august si pana in septembrie a avut concediu fara plata si ma intreb daca concediul fara plata se ia in calcul sau nu.