Sotia mea este insarcinata in 2 luni si juma. Ea face la locul de munca un an in august dar din august si pana in septembrie a avut concediu fara plata si ma intreb daca concediul fara plata se ia in calcul sau nu.
nu se iau in calcul decat perioadele in care a relizat venituri impozabile. prin urmare raspunsul este nu, risaca sa piarda indemnizatia daca are intreruperi mai mari de 1/2 luna
Art. 4 din OUG nr.111/2010:
(1) În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au
realizat venituri supuse impozitului, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în situaţiile
prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6), considerate lună întreagă.
(2) Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea
lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau
mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6). (3) Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).
.........
Prin urmare, exista posibilitatea de a beneficia de indemnizatia pentru CCC , potrivit acestui text de lege.
Indemnizatie
Maiuska
Buna seara
am absolvit facultatea in acest an. inainte de a da licenta am lucrat (dar nu mai lucrez) si din cauza asta nu primesc indemnizatie de ... (vezi toată discuția)