avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru cresterea copilului - perioade de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru cresterea copilului - perioade de concediu fara plata

Sotia mea este insarcinata in 2 luni si juma. Ea face la locul de munca un an in august dar din august si pana in septembrie a avut concediu fara plata si ma intreb daca concediul fara plata se ia in calcul sau nu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:31, 11 Martie 2012
nu se iau in calcul decat perioadele in care a relizat venituri impozabile. prin urmare raspunsul este nu, risaca sa piarda indemnizatia daca are intreruperi mai mari de 1/2 luna
Art. 4 din OUG nr.111/2010:
(1) În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au
realizat venituri supuse impozitului, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în situaţiile
prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6), considerate lună întreagă.
(2) Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea
lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau
mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).
(3) Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).
.........

Prin urmare, exista posibilitatea de a beneficia de indemnizatia pentru CCC , potrivit acestui text de lege.
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil mirany mirany Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de indemnizatie de crestere copil in urmatoarea conditie: -pana in 17 iulie am lucrat cu contract de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Maiuska Maiuska Buna seara am absolvit facultatea in acest an. inainte de a da licenta am lucrat (dar nu mai lucrez) si din cauza asta nu primesc indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Daca sunt angajata din septembrie 2014 si nasc in august 2015, beneficiez de indemnizatie? marinabety marinabety buna seara, as vrea sa stiu va rog, daca pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului daca sunt angajata din septembrie 2014 iar eu nasc in ... (vezi toată discuția)