avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate marioXXL

Activitate marioXXL

Nimeni nu stie nimic legat de acest lucru?!?
Art. 20 din Legea 136/1995 cu modificarile si completarile ulterioare a fost ABROGAT de catre Legea 71/2011 in art. 192 la punctul 1.
ART. 192
Legea nr. 136/1995 privind asigurările şi reasigurările în România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 303 din 30 decembrie 1995, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
1. Articolele 9 - 47 se abrogă.
2. Articolul 69^1 va avea următorul cuprins:
s.a.m.d.

Intrebarea mea este "Ce pot sa-mi faca in instanta daca folosesc articole abrogate din lege?"
elenaciobanu_nt a scris:

In baza art. 22 din Legea 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania, asiguratorul casco este indrituit sa recupereze despagubirile de la persoana vinovata de producerea accidentului. Daca insa la data accidentului aveati o asigurare RCA valabila, trebuie sa va faceti aparari in sensul de a fi obligata societatea de asigurare la plata despagubirilor si a cheltuielilor de judecata. Strategia de aparare difera in functie de calitatea d-voastra procesuala in dosar.

Articolul respectiv este abrogat de Legea 71 din 2011.
O firma de asigurari foloseste in scrisoarea lor de amenintare art. 20 din Legea 136/1995. Acel articol (si nu numai) a fost abrogat de Legea 71/2011. Daca vor continua cu actiune in instanta ce pot sa-mi faca, atat timp cat baza lor juridica a fost abrogata?
- sper ca m-am exprimat corect, sau cel putin m-ati inteles-