avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema CASCO chemare in tribunal
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema CASCO chemare in tribunal

Buna ziua , acum aproximativ un an am facut un accident usor care a fost rezolvat prin constatare amiabila , desi aveam asigurare obligatorie , am fost de acord ca cel nevinovat sa isi repare masina pe casco.
Acum la aproape un an compania la care avea cel nevinovat casco ma cheama in tribunal pentru ca nu am platit daunele auto.
Mentionez ca nu am primit nici o instiintare de plata a acestor daune si s-au aplicat penalitati in valoare de 500lei.
Poate fi atacata intr-un fel acesta situatie ?
Mentionez ca nu am semnat nimic cu societatea de asigurari a pagubitului si nu cunosteam aceste clauze.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: marioXXL , utilizator 11:36, 12 Martie 2012
Daca nu i-ati dat asigurarea RCA, asiguratorul CASCO va face regres impotriva dvs.Daca ii furnizati RCA-ul dvs., asiguratorul CASCO putea face regres pe asiguratorul dvs. RCA, in acest ultim caz erati absolvit de plata daunelor.
In situatia in care nu ati pus la dispozitie asigurarea dvs,partea vatamata a intels sa repare prejudiciul cauzat in urma evenimentul rutier prin CASCO personal,iar asiguratorul sau s-a instituit cu actiune in regres impotriva dvs
In baza art. 22 din Legea 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania, asiguratorul casco este indrituit sa recupereze despagubirile de la persoana vinovata de producerea accidentului. Daca insa la data accidentului aveati o asigurare RCA valabila, trebuie sa va faceti aparari in sensul de a fi obligata societatea de asigurare la plata despagubirilor si a cheltuielilor de judecata. Strategia de aparare difera in functie de calitatea d-voastra procesuala in dosar.
Da am furnizat si RCA-ul valabil la momentul accidentului, am fost informat de cei de la firma de asigurari ca sunt chemat ca intervenient , procesul fiind intre firma care furnizeaza RCA-ul si firma ce furnizeaza CASCO.
Va multumesc pentru ajutor !
elenaciobanu_nt a scris:

In baza art. 22 din Legea 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania, asiguratorul casco este indrituit sa recupereze despagubirile de la persoana vinovata de producerea accidentului. Daca insa la data accidentului aveati o asigurare RCA valabila, trebuie sa va faceti aparari in sensul de a fi obligata societatea de asigurare la plata despagubirilor si a cheltuielilor de judecata. Strategia de aparare difera in functie de calitatea d-voastra procesuala in dosar.

Articolul respectiv este abrogat de Legea 71 din 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)
Casco teodor82 teodor82 In cazul in care detinatorul unui autovehicul cu care am fost implicat intr-un accident are asigurare CASCO, iar vina producerii accidentului imi apartine, ... (vezi toată discuția)
Citatie judecatorie actiune in regres Sergiukz Sergiukz Buna ziua, in cursul zilei de azi am primit un plic cu citatie in tribunal. Sunt in calitate de intervenient si am obligatia ca in 25 de zile sub sanctiunea ... (vezi toată discuția)