avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Activitate malancioiu

Activitate malancioiu

VA RUGAM SA NE RASPUNDETI CE TREBUIE SA FACEM PENTRU A OPRI INCEPEREA LUCRARILOR DE CONSTRUIRE A UNUI BLOC P+4 IN FATA CASEI NOASTRE LA O DISTANTA INSUFICIENTA, CARE NU ASIGURA PATRUNDEREA SOARELUI SI LUMINII LA PROPRIETATE ???!!!.....practic pe toata perioada zilei, avand in vedere inaltimea de peste 15 m a blocului ne va lipsi de lumina soarelui, lasandu-ne in intuneric !
Mentionam ca noua constructie se va realiza in partea de SUD A FATADEI LOCUINTEI NOASTRE....tocmai pe directia soarelui!
Cunoastem prevederile legale referitoare la ,,regimul de inaltime si distanta fata de limita posterioara de proprietate de 1/2 din inaltimea totala DE LA NIVELUL SOLULUI la cornisa a noii constructii" !!!
Va rugam sa ne indicati cum trebuie procedat astfel incat sa nu ne ,,trezim"....cu blocul construit fara respectarea legislatiei si normativelor in vigoare intr-o ROMANIE MEMBRA A UNIUNII EUROPENE UNDE DREPTURILE CETATENILOR SI RESPECTAREA PROPRIETATII LOR TREBUIE SA PRIMEZE !!! CUM TREBUIE PROCEDAT PENTRU ADRESAREA CATRE CEDO ???!!!....
Cu multzumiri, in speranta unui raspuns avizat
Răspuns la discuția riscul de a pierde tot
partajul nua fost facut. Nu cunosc cine are calitatea de proprietar, cred ca fratele meu.
Fratele meu a plecat in strainatate acum multi ani( 12 ani).Aici au ramas sotia si fiul in apartamentul cumparat de ei in timpul casatoriei. Ulterior sotia a divortat de el.As vrea sa stiu daca sotia poate vinde apartamentul in lipsa lui si in ce conditii si mai ales as vrea sa stiu daca pot impiedica acest lucru din timp si cum. Ambii detin 1/2 din apartament.
Va multumesc pentru raspunsurile primite pana acum.
Discuție actul potrivit
Sunt casatorita, am doi copii si o casa pe numele sotului meu , care mai are patru copii din prima casatorie. Amandoi dorim sa lasam casa doar fiului nostru dar actul de vanzare cumparare este prea costisitor.Este posibil ca sotul meu sa incheie un contract de intretinere cu baiatul si cu mine, adica cu sotia si cu propriul copil? Este sigur acest act pentru mine si pentru baiat, dupa moartea sotului, astfel incat sa nu fim atacati de ceilalti copii?
Detin o casa proprietate privata al carei teren se invecineaza pe una din laturi cu alt teren pe care exista un depozit de cherestea( punct de lucru aproximativ 0,50 m . Pentru a nu fi deranjati am ridicat un gard din placi de beton cu inaltimea de 2,20 m.Distanta la care e depozitata cheresteaua este de aproximativ 0,50 m, uneori si mai putin. Problema mea este insa alta : au inceput sa depoziteze cheresteaua peste nivelul gardului si muncitorii circula pe ea ca pe o platforma, sunt ca niste maimute pe care eu le vad zilnic . Nu cred ca este normal ca eu in curtea mea sa vad zilnic de dimineata pana seara oameni si ei sa ma vada pe mine, cainele meu sa latre si sa fie o adevarata nebunie.Am rugat patronii sa lase loc si sa se circule pe pamant, eu asa vad ca ar fi normal , dar mi-au raspuns ca in afara de spatiul pe care trebuie sa-l lase fata de gard altceva nu-i mai intereseaza. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, poate exista stipulat ceva intr-o lege care sa ma ajute.Va multumesc.