legally_aid a scris:
In opinia mea, ati putea uza de prevederile art. 80, lit . f din Noul Cod civil , care se refera la ,,tinerea sub observatie a vietii private, prin orice mijoace,,. Mie mi se pare ca acesta ar fi unul dintre mijloacele prin care se aduce atingere vietii dvs. private.Spuneti-le ca exista cai legale prin care li poate impune sa va respecte intimitatea in curtea dvs. si ca veti apela la instanta daca nu doresc de buna voie sa isi schimbe modul de asezare a materialelor, astfel incat sa nu mai depaseasca inaltimea gardului dvs.
va inteleg perfect, pentru ce si eu sunt in aceeasi situatie, numai ca eu in curtea mea sunt vazuta si studiata din trei parti:
- de pe latura din spate, unde un vecin are o vila inalta, terenul e in panta si se vede tot in curtea mea de la ferestrele sale ( dar a lasat distanta fata de gard de aprox 2m, insa inaltimea la care sunt asezate ferstrele ii permite sa vada tot),
- apoi sunt vazuta de pe partea laterala staga, de vecina care si a facut vila pe hat, cu 3 ferstre in curtea mea (uneori fumeaza la geam, isi pune oalele cu mancare pe ferastra si se uita ca la teatru), situatia asta fiind mai grava decat prima, deoarece are ferstrele chiar in fata usii mele si a ferestrelor mele ( distanta din casa mea pana in vila ei e de 3m, insa casa ei e pe hotar),
- maii sunt vazuta de pe latura din dreapta de vecinii dintr u bloc, dar blocul respectiv e distanta de aprox 20 m, asa ca acolo ma deranjeaza mai putin (desi e de 4 etaje).
Va intreb si eu ce i de facut??
Cat de inalte pot face gardurile? macar in spate as vrea sa le fac aprox de 5m, iar pe lateral as vrea sa mi construiesc o camera pana in peretelei ca sa i acopar geamurile.
Ce ma sfatuiti?
sau e mi simplu sa vand si sa plec? ... am cumparat acum 3 ani...