avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Limită construcție casă. E legal ca vecinul să ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Limită construcție casă. E legal ca vecinul să aibă 3-4 geamuri cu vedere în curtea mea?

Am cumparat un teren pe care vreau sa construiesc o casa. Casa vecinului este la aprox 1m fata de gardul ce ne desparte si are pe partea cu mine 3-4 geamuri. Este legal ce a facut?Il pot obliga sa desfiinteze geamurile?
Daca a obtinut acordul de la vecin sa construiasca inainte de a cumpara eu mai pot face ceva?Streasina lui cade la limita cu gardul, dar zapada sunt sigur ca o sa cada la mine in curte.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
Admin, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt notate in cartea funciara?
Daca are ferestre de vedere trebuie sa pastreze o distanta de minim 2m. Picatura de pe streasina trebuie sa nu pice pe terenul dvs
Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Nu stiu situatia vecinului.Al meu este inscris in cartea funciara ca fiind liber de sarcini.
Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2017
laurentiuu, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma refer la cele doua drepturi deservitute, daca sunt notate.
Obligaţiile în sarcina proprietarului fondului aservit

-Prin actul de constituire se pot impune în sarcina proprietarului fondului aservit anumite obligaţii pentru asigurarea uzului şi utilităţii fondului dominant.
-În acest caz, sub condiţia notării în cartea funciară, obligaţia se transmite dobânditorilor subsecvenţi ai fondului aservit.
nu sunt notate in cartea funciara
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul acesta il puteti obliga sa acopere ferestrele, pentru a impiedica vederea, si sa monteze un dispozitiv care sa nu permita deschiderea decat pebtru aerisire. Nu este obligatoriu sa le zideasca
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
AvTudor_com, utilizator

Alte discuții în legătură

Violare intimitate in spatiul locativ intre vecini victor1906 victor1906 Buna ziua. Am o problema sociala cu vecinul meu prin faptul ca geamul de la locuinta lui are vedere in curtea si gospodaria mea si datorita acestui fapt el ... (vezi toată discuția)
Distanta minima legala intre hotar si peretele casei cristian_64 cristian_64 Vreau sa construiesc o casa si datorita topometriei terenului (un clin intre doua strazi) trebuie sa ma apropii cat de mult pot cu constructia noua de hotarul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu obtinerea autorizatiei de constructie danielcid danielcid Buna ziua, Am un teren care are latimea de 14 m, pe care vreau sa construiesc o casa cu latimea de 8 m. Am primit certificatul de urbanism in care scrie ca ... (vezi toată discuția)