avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Limită construcție casă. E legal ca vecinul să ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Limită construcție casă. E legal ca vecinul să aibă 3-4 geamuri cu vedere în curtea mea?

Am cumparat un teren pe care vreau sa construiesc o casa. Casa vecinului este la aprox 1m fata de gardul ce ne desparte si are pe partea cu mine 3-4 geamuri. Este legal ce a facut?Il pot obliga sa desfiinteze geamurile?
Daca a obtinut acordul de la vecin sa construiasca inainte de a cumpara eu mai pot face ceva?Streasina lui cade la limita cu gardul, dar zapada sunt sigur ca o sa cada la mine in curte.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
Admin, administrator
Fiind exemplul pentru care s-a cerut o solutie ,compus din doua terenuri învecinate si de două case (fara a fi mentionat vreun etaj ci doar distanta de la zidul casei purtator de ferestre pina la gard ) este limpede ca un gard ,mai ales daca sunt acceptate garduri si la inaltimi de 3 metri , va rezolava problema .Situatiile in care un teren existent in apropierea unui bloc cu citeva etaje este luat in proprietate pentru edificarea unei case ,sunt putin probabile din mai multe motive: Niciodata normele aplicate nu vor permite distante atit de mici intre blocul existent si o noua proprietate .Blocurile nu prea sunt imprejmuite cu ..garduri ,iar daca există si asemenea situatii atunci gardul va fi situat la o distanta destul de mare fata de ferestrele parterului ,de obicei distante alocate spatiilor dorite verzi (din proiect ) si conf. normelor urbanistice aplicabile condominiilor cu mai multe etaje ,tip bloc. . Toate blocurile cu exceptia unor plombe sau edificari speciale ,au un spatiu aferent suficient de mare fata de granituirile de proprietate , in general, blocurile fiindridicate in apropierea caselor si mai rar sau foarte rar cineva isi va cumpara un teren in vecinatatea unui bloc existent ,si culmea la o distanta care sa impieteze asupra intimitatii existentei intr-o viitoare curte. Toate frământarile asupra situatiei legate de ..un bloc ,(cel putin in mediu rural) sunt doar imaginare si nu au nici o relevanta aplicabila temei date decit ca si posibile exceptii ,care tot de obicei ..intaresc regula . Mai greu sa vrea cineva o casa linga un bloc ,daca tot are optiunea cumpararii unui teren si mai si vrea intimitate .....Daca totusi face aceasta achizitie si blocul respectiv nu are asigurat spatiul inconjurator minim legal recomandat ,inseama ca exista un cumul de socoteli ..gresite de ambele parti si dobândirea de drepturi este anulata din start chiar de catre participantii la asa o pozitionare acceptata printr-o autoîmproprietărire reciproc defectuoasa ipotetic imposibila practic daca se aplica o elementară ....disciplină in construcții .
Ultima modificare: Duminică, 19 August 2018
florincatargiu, utilizator
Userul trebuie sa ceara intai un urbanism pentru constructie, altfel vorbim discutii. Gardurile de 3 metri sunt in anumite zone, cu anumite orientari ale folosintei terenurilor etc.
Regulile de urbanism sunt diferit aplicate si elaborate. In zona Bucuresti-Ilfov vezi nenumarate artificii pentru a le incalca, mansarde cu aceeasi suprafata utila si inaltime ca etajul inferior, Pereti exteriori placati vertical cu tabla, dezmembrari de terenuri in unul de 3 metri si celalalt pe care sa se ridice un bloc, cu acordul vecinului-teren dezmembrat... te uiti si nu crezi ca urbanismul in zona aceasta e facut de altcineva decat de un copil de cativa ani intr-o tentativa de a-si aranja masinutele pe covor...
Ultima modificare: Marți, 21 August 2018
Liliana Gradinaru, Avocat
Corect ,acum am observat si eu ,vorbim discutii. Scuze pentru timpul pierdut .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare intimitate in spatiul locativ intre vecini victor1906 victor1906 Buna ziua. Am o problema sociala cu vecinul meu prin faptul ca geamul de la locuinta lui are vedere in curtea si gospodaria mea si datorita acestui fapt el ... (vezi toată discuția)
Distanta minima legala intre hotar si peretele casei cristian_64 cristian_64 Vreau sa construiesc o casa si datorita topometriei terenului (un clin intre doua strazi) trebuie sa ma apropii cat de mult pot cu constructia noua de hotarul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu obtinerea autorizatiei de constructie danielcid danielcid Buna ziua, Am un teren care are latimea de 14 m, pe care vreau sa construiesc o casa cu latimea de 8 m. Am primit certificatul de urbanism in care scrie ca ... (vezi toată discuția)