avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu obtinerea autorizatiei de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu obtinerea autorizatiei de constructie

Buna ziua,
Am un teren care are latimea de 14 m, pe care vreau sa construiesc o casa cu latimea de 8 m. Am primit certificatul de urbanism in care scrie ca trebuie sa las distanta intre limitele laterale inaltimea la cornisa/2 dar nu mai putin de 3 m. Casa pe care vreau sa o construiesc are inaltimea de 7 m, si are terasa cu atice(nu streasina). In partea dreapta vecinul are o casa construita p+2 cu geamuri pe partea dinspre mine pozitionata la maxim 1 m de gard.
Eu vreau sa imi pozitionez casa la 2 m de gardul cu vecin si la restul de 4 (ce ramane) de partea stanga unde in acest moment este un teren liber, dar arhitectul primariei nu vrea sa ma lase sa fac asta.
Tin sa precizez ca in pe partea dreapta a vecinului meu se construieste o casa situata la 50 cm de gardul vecinului........deci se poate asa!!!!
Intrebarea mea este ce se poate intampla daca eu obtin autorizatia cum vrea arhitectul si construiesc la 2 m de gard cum vreau eu? Sau daca este legal ceea ce face arhitectul primariei deoarece in codul civil spune ca pot construi la 60 cm daca nu pun ferestre?
Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Distanta legala constructie fata de limita proprietate(gard) iancumot iancumot Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Vecinii mei au construit o casa la 50 cm fata de gard.casa este pozitionata de-a lungul gardului ... (vezi toată discuția)
Distanta minima la care se poate construi alexandru.cenusa alexandru.cenusa Buna ziua! Am sa trec direct la subiect pentru a primi un raspuns cat mai concret. Am un teren in proprietate, cu latimea de 15,49 metri, pe care doresc sa ... (vezi toată discuția)
Limită construcție casă. e legal ca vecinul să aibă 3-4 geamuri cu vedere în curtea mea? laurentiuu laurentiuu Am cumparat un teren pe care vreau sa construiesc o casa. Casa vecinului este la aprox 1m fata de gardul ce ne desparte si are pe partea cu mine 3-4 geamuri. ... (vezi toată discuția)