Buna ziua,
Am un teren care are latimea de 14 m, pe care vreau sa construiesc o casa cu latimea de 8 m. Am primit certificatul de urbanism in care scrie ca trebuie sa las distanta intre limitele laterale inaltimea la cornisa/2 dar nu mai putin de 3 m. Casa pe care vreau sa o construiesc are inaltimea de 7 m, si are terasa cu atice(nu streasina). In partea dreapta vecinul are o casa construita p+2 cu geamuri pe partea dinspre mine pozitionata la maxim 1 m de gard.
Eu vreau sa imi pozitionez casa la 2 m de gardul cu vecin si la restul de 4 (ce ramane) de partea stanga unde in acest moment este un teren liber, dar arhitectul primariei nu vrea sa ma lase sa fac asta.
Tin sa precizez ca in pe partea dreapta a vecinului meu se construieste o casa situata la 50 cm de gardul vecinului........deci se poate asa!!!!
Intrebarea mea este ce se poate intampla daca eu obtin autorizatia cum vrea arhitectul si construiesc la 2 m de gard cum vreau eu? Sau daca este legal ceea ce face arhitectul primariei deoarece in codul civil spune ca pot construi la 60 cm daca nu pun ferestre?
Va multumesc !