1. ROI - voi intocmi ROI, angajatii il vor semna si-l voi depune la ITM.
2. CCM - pentru CCM voi face proces verbal cu reprezentantii angajatilor care sa arate ca toti au fost de acord sa se adopte CCM national sau CCM pe ramura, o sa vad eu care este mai potrivit. Procesul verbal il voi pastra la companie (nu-l voi depune la ITM)(compania are peste 21 angajati)
1. ROI - voi intocmi ROI, angajatii il vor semna si-l voi depune la ITM.
2. CCM - pentru CCM voi face proces verbal cu reprezentantii angajatilor care sa arate ca toti au fost de acord sa se adopte CCM national sau CCM pe ramura, o sa vad eu care este mai potrivit. Procesul verbal il voi pastra la companie (nu-l voi depune la ITM)(compania are peste 21 angajati)
Sa recapitulam.
ROI este in interesul companiei dar este si obligatoriu si de depune la ITM. Cred ca am inteles corect.
Cu CCM nu m-am lamurit. Unii zic ca este obligatoriu la unitati peste 21 angajati alti zic ca este obligatorie numai negocierea. Pai daca este obligatorie negocierea cum se poate dovedi ca s-a efectuat atata vreme cat ceea ce s-a negociat, adica CCM-ul, nu este redactat si semnat la sfarsitul negocierilor dintre patronat si reprezentantii angajatilor?