avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate zawitzky

Activitate zawitzky

Sunt oare valabile listele de intretinere neverificate si nesemnate de un cenzor si un presedinte ?
Pot fi contestate in instanta ?

Buna ziua,
Locuiesc intr-un imobil cu 34 apartamente care din 2008 nu are nici asociatie de locatari nici de proprietari, neexistand comitet si presedinte. Exista insa un administrator de dinainte de 2008 care functioneaza ca PFA si sustine ca este imputernicit sa tina loc de comitet executiv de asociatie. Listele de intretinere din 2008 pana in prezent nu au fost semnate decat de administrator (fara cenzor si presedinte asociatie). Cu toate acestea administratorul spune ca penalitatile pentru restante sunt calculate in cuantum de 0,2% pe zi de intarziere. Este oare corect atata vreme cat nu este constituita asociatia de proprietari si nu exista comitet executiv ?
Sunt oare valabile listele de intretinere neverificate si nesemnate de un cenzor si un presedinte ?

M-am gandit sa ma adresez furnizorilor RADET si APA NOVA sa explic situatia si sa solicit date despre restante si penalitati aplicate imobilului (care a fost in trecut asociatie de locatari) inclusiv despre modul in care acesti furnizori aplica penalitatile. Ce temei legal am pentru a solicita furnizorilor aceste date ?
Titlul de proprietate emis (abia) in anul 2002 in baza legii 18/1991, avandul ca autor pe tatal meu decedat in anul 1982 si ca mostenitori pe subsemnatul, pe fratele meu (decedat in 2007) si pe mama mea (decedata in 1992), mentioneaza reconstituirea dreptului de proprietate asupra a 2 hectare de teren extravilan si 4000 mp teren intravilan (situat in vatra satului si incluzand gradina si curtea aferenta casei). Mai am o sora care nu a depus la vremea respectiva cerere de reconstituire a dreptului de proprietate. Procesul verbal de punere in posesie a fost intocmit abia in anul 2002 ca urmare a actiunii in justitie formulata de subsemnatul, desi hotararea Comisiei locale privind reconstituirea a fost data in 1991. Acest proces verbal a fost semnat doar de fratele meu eu nefiind anuntat sub nici o forma despre actiunea CL de punere in posesie. In casa proprietate a parintilor mei locuiesc (de pe vremea cand traiau parintii) sotia, fiul si fiica fratelui meu defunct.
Rugamintea mea este daca pot fi sfatuit cu privire la intrebarile
- este cumva titlul de proprietate atacabil in instanta pe motiv ca nu am participat la punerea in posesie nefiind anuntat in nici un mod si nu am semnat procesul verbal de punere in posesie , mai ales ca ni s-a dat in posesie un teren extravilan cu mult inferior calitativ comparativ cu cel avut de tatal meu acum 60 de ani.
- este cumva titlul de proprietate atacabil in instanta pentru ca o mentioneaza pe mama care nu mai era in viata la emietrea titlului
-ce pot face subsemnatul in situatia in care sotia, fiul si fiica fratelui meu defunct refuza orice modalitate de iesire din indiviziune (ei nedeschizand inca succesiunea fratelui meu) detinand insa exemplarele originale ale titlului de proprietate si cele ale proprietatii casei, documente pe care refuza sa le puna la dispozitie ptr. orice motiv, si mai ales ce pot face subsemnatul in situatia in care nu am posibilitatea sa achit taxa de timbru judiciar (circa 4000 lei ) pentru a depune o actiune de partaj in instanta si nici nu indeplinesc conditiile de a primi ajutor public judiciar pentru a putea face fata judecatii (avand o pensie de 900 lei) ?
-pot oare sa instrainez (legal evident) dreptul meu de proprietate asupra terenurilor (o cota cam de 40%) in situatia actuala si cum pot face acest lucru?
-exista si alte solutii de a-mi fructifica dreptul in aceasta viata in conditiile mentionate ?