avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... temei legal ptr. solicitare locatar informatii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

temei legal ptr. solicitare locatar informatii penalizari si restante de la RADET si APA NOVA

Buna ziua,
Locuiesc intr-un imobil cu 34 apartamente care din 2008 nu are nici asociatie de locatari nici de proprietari, neexistand comitet si presedinte. Exista insa un administrator de dinainte de 2008 care functioneaza ca PFA si sustine ca este imputernicit sa tina loc de comitet executiv de asociatie. Listele de intretinere din 2008 pana in prezent nu au fost semnate decat de administrator (fara cenzor si presedinte asociatie). Cu toate acestea administratorul spune ca penalitatile pentru restante sunt calculate in cuantum de 0,2% pe zi de intarziere. Este oare corect atata vreme cat nu este constituita asociatia de proprietari si nu exista comitet executiv ?
Sunt oare valabile listele de intretinere neverificate si nesemnate de un cenzor si un presedinte ?

M-am gandit sa ma adresez furnizorilor RADET si APA NOVA sa explic situatia si sa solicit date despre restante si penalitati aplicate imobilului (care a fost in trecut asociatie de locatari) inclusiv despre modul in care acesti furnizori aplica penalitatile. Ce temei legal am pentru a solicita furnizorilor aceste date ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:58, 23 Martie 2012
Inseamna ca acel PFA s-a privatizat pe spinarea voastra si traieste din penalitatile de 0,2 % pe zi intarziere plus probabil salariu. In mod normal, acel PFA trebuia sa isi desfasoare activitatea in baza unui contract semnat de presedintele asociatiei. Aplica penalitati la orice suma restanta ?.:O
Penalitatile sunt 0,2% pe zi ,dar pentru restantele dvs. la intretinere daca nu o platiti in 30 de zile de la data scadenta. Penalitatile de la furnizori sunt altele,chiar daca nu aveti restante la furnizori ca a fost facuta plata din fondurile asociatiei si dvs. nu v-ati platit intretinerea ,veti fi penalizat.Daca nu aveti presedinte si cenzor nu inseamna ca nu aveti asociatie ci ca nu stiti sa va organizati.
zawitzky a scris:

M-am gandit sa ma adresez furnizorilor RADET si APA NOVA sa explic situatia si sa solicit date despre restante si penalitati aplicate imobilului (care a fost in trecut asociatie de locatari) inclusiv despre modul in care acesti furnizori aplica penalitatile. Ce temei legal am pentru a solicita furnizorilor aceste date ?

Nu va trebuie nici un temei legal sau daca vreti neaparat este dreptul dumnaevoastra la informatiile de interes public. Intrati pe site-urile lor si aflati ce va intereseaza. Transmiteti-le intrebarile dumneavoastra prin email si va informati.
[ link extern ] /
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare debite ianasi elena ianasi elena Buna ziua! Sotul meu a preluat functia de Presedinte asociatie locatari si in urma verificari a constatat ca admin. contabila si cenzora nu avea intretinerea ... (vezi toată discuția)
Penalitati asociatia de locatari atu_targoviste atu_targoviste Cu respect , va rog sa-mi comunicati , daca asociatia de locatari are dreptul sa perceapa penalitati de intarziere , in conditiile in care , la asociatie ... (vezi toată discuția)
Penalitati la o asociatie de proprietari carymen carymen buna, tuturor! am o asociatie de proprietari unde domnul administrator pentru neplata la scadenta a calculat penalitati de 0,2%pe zi intarziere(cf.aga), dar in ... (vezi toată discuția)