avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati asociatia de locatari

Cu respect , va rog sa-mi comunicati , daca asociatia de locatari are dreptul sa perceapa penalitati de intarziere , in conditiile in care , la asociatie platesc fact de gunoi( Prescomul nu percepe penalitati de intarziere) , femeia de servici si administratorul. Multumesc.
Da ,asociatia de proprietari are dreptul legal sa perceapa penalitati
Art 49 din L nr 230/2007 Asociatia de proprietari poate stabili sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta,afisata pe lista de plata
Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata,
fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat
Multumesc pentru promptitudine. Dar sunt , totusi nelamurita , cum se folosesc aceste penalitati si in ce scop. Locatarii scarii mele , se gospodaresc singuri , pentru orice reparatie , intretinere scara , etc. Asociatia nu se implica , nici chiar tabelele lunare n-au mai fost afisate de 5-6 ani.Am facut sesizare acum 3 ani , la Corpul de Control al Primariei , pentru o verificare , dar n-a onorat invitatia . Suntem bulversati si nu stim cum sa procedam. Un raspuns si-un sfat , va rog. Multumesc.
Topicul trebuia sa il deschideti cu problemele cu care va confruntati in asociatie
Daca tabele lunare nu au fost afisate de 5-6 ani,in ce temei se impun si se percep cotele individuale lunare de intretinere?
Presedinte,administrator,comitet executiv cenzor aveti?
Vi se impun la plata cote de intretinere lunara?
Vi se elibereaza chitante justificative?
Pentru a va lamuri "cum se folosesc aceste penalitati si in ce scop' :L nr 230/2007 art 49 (3) precizeaza
Sumele rezultate din aplicarea penalizarilor de inatrziere vor face obiectul fondului de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza numai pentru plata penalizarilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti si pentru cheltuieli cu reparatiiile asupra proprietatii comune sau alte cheltuieli de natura administrativa
Daca nu vi s-au afisat listele lunare de intretinere, de unde stiti ca aveti penalizari?
Poate aveti un presedinte, comitet, cenzori in asociatie. Intrebati-i de ce nu afiseaza listele. La adunarea generala ati participat?
Puteti convoca dumneavoastra o adunare generala, conform legii 230/2007 ce o gasiti pe acest forum. Va puteti alege conducerea asociatiei care sa respecte legislatia.

Alte discuții în legătură

Penalizarile din 2007 afisate in 2010 spooky_bobo spooky_bobo asociatia de proprietari a blocului unde locuim nu a afisat niciodata faptul ca se percep penalizari la intretinere ceea ce ne a facut pe noi locatarii sa nu ... (vezi toată discuția)
Penalitati - asoc. proprietari ContSters143145 ContSters143145 Este legal ca asociatiile de proprietari incaseze sume cu titlul de penalitati chiar daca nu platesc la randul lor penalitati furnizorilor? La solicitarea ... (vezi toată discuția)
Penalitati la intretinere luminita ursu luminita ursu am ramas restantiera la intretinere este legal ca sa fie penalitatile mai mari decat restanta asta in conditia care eu mi-am luat angajamentul de-a a plati ... (vezi toată discuția)