avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Activitate radw

Activitate radw

Buna ziua.
In cursul acestui an, in luna Februarie, am incheiat un contract de inchiriere pe o perioada de 6 luni, asupra unui imobil de 2 camere dintr-o casa, printr-un agent imobiliar, de la o persoana fizica. Am platit 5+1 luni la suma convenita, urmand ca a sasea luna sa se achite pana la o anumita data, specificata in contract. Acest contract nu a fost inregistrat de catre proprietar la Administratia financiara.
Inainte de a incheia contractul am vizitat imobilul de doua ori si l-am inspectat sumar, neavand in vedere ca pot exista vicii ascunse. In contractul de inchiriere sunt specificate doar cele doua camere fara dependinte, dar eu am folosit si bucataria pe care mi-a pus-o la dispozitie cu o conditie : are nevoie de un sertar din congelator.
Din prima zi in care m-am mutat in acel imobil, pe masura ce incepeam sa folosesc utilitatile(apa, canalizare, wc etc) au inceput sa apara problemele: robinetele nu se inchideau bine si apa continua sa curga, doua ferestre erau tinute de niste caramizi neavand sistemele de inchidere, incuietoare stricata etc. Am anuntat proprietarul despre aceste vicii, raspunsul a fost ca nu are ce sa faca si ca o garnitura mi-o pot schimba si singur. Am convocat o mica adunare cu agentul imobiliar care a intermediat contractul de inchiriere si am purtat o discutie in legatura cu aceste probleme. Agentul imobiliar a fost agresiv, mi-a reprosat ca l-am chemat doar pentru ca "am chef de scandal" si altele.
Am anuntat proprietarul, verbal prima oara, ca, daca nu remediaza aceste probleme in cel mai scurt timp posibil voi parasi casa dupa ce se incheie prima luna de inchiriere. Nu s-a intamplat aceste lucru asa ca am procedat spre a instiinta proprietarul ca o sa parasesc casa dupa ce va trece prima luna de contract pentru nerespectarea clauzelor contractuale.
Am contactat un avocat prin care am facut o notificare oficiala catre proprietar sa-mi returneze suma ramasa din contract, 1000 de euro, si catre agentul imobiliar sa-mi elibereze factura pentru comisionul sau.
In momentul parasirii imobilului am facut un proces verbal de predare-primire, semnat de cate un martor de fiecare parte, in care am specificat ca raman de achitat facturile ce urmeaza sa vina.
Intre timp, uitandu-ma pe facturi am vazut ca pentru gaz este un nume pe contract, pentru curent un alt nume si de aici am dedus ca persoana cu care am incheiat contractul nu ar fi proprietarul.
Am inceput sa ma interesez cum as putea afla cine este proprietarul, si, din ce am putut intelege eu am depus o cerere la OCPI sector 3 pentru un extras de carte funciara din care nu a reiesit absolut nimic pentru ca acel imobil nu are cadastru si/sau intabulare.
Am sunat si la Circa Financiara Sector 3 de care apartine acel imobil incercand sa aflu cine este proprietarul dar mi s-a comunicat ca ei nu elibereaza aceste informatii decat in baza unui temei legal si institutiilor/persoanelor autorizate.

Prima intrebare ar fi :
1. Care este metoda(cea mai rapida) prin care pot afla cine este proprietarul acelui apartament inchiriat ? Daca s-ar putea si fara cheltuiala, ar fi extraordinar pentru ca deja am dat 100 lei la OCPI pentru nimic.
2. Avand in vedere ca avocatul a dat ca termen de restituire a banilor 30 de zile din momentul parasirii imobilului, dupa urmand actiunea in instanta, care ar fi termenul mediu pentru solutionarea unui astfel de caz(recuperarea datoriilor) si ce daune pot cere ? Pot cere spre exemplu, ca daune 1000 de euro pentru faptul ca nu am avut bani de o alta chirie si a trebuit sa ma imprumut ?
3. Am convenit ca la data implinirii celor 30 de zile sa ne intalnim, eu pentru a lua banii iar proprietarul pentru a-si vedea facturile platite. Intre timp l-am mai sunat si mi-a spus ca nu are decat 300 de euro din cei 1000 pe data de 22. Eu nu am bani de facturi cat timp nu mi se restituie acei bani pe care ma si bazam sa platesc facturile. E in regula avand in vedere ca eu mi-am asumat raspunderea sa achit facturile ?

Multumesc pentru orice ajutor.
Radu Stefan.
Sa presupunem ca am rezolvat treaba; am sunat la Cestrin, am rugat-o pe o domnisoara sa-mi verifice rovinieta pentru luna August/2011, mi-a confirmat ca am avut rovinieta valabila dar pana pe data 15, desi eu sunt 99,99% convins ca am avut rovinieta in acel moment, se poate ca numarul sa fi fost gresit cand am facut-o sau chiar sa nu fi facut rovinieta.
Concluzie : O sa platesc amenda iar pe viitor voi pastra absolut toate bonurile importante ca dovada.
Multumesc mult tuturor pentru ajutor si sper sa va fie de folos ce am mai scris pe aici.
Radu Stefan.
Buna seara.
Revin cu niste informatii, citind mai atent P.V.-ul .
Primele randuri :
Intocmit la data de 22.02.2012.....

Eu am fost surprins de acea camera la data de 28.08.2012. Plicul a fost depus la posta la data de 02.03.2012. La data de 12.03.2012 a fost ridicat de la posta(A ajuns in aceeasi zi).
In procesul verbal al contraventiei, este trecut proprietarul, care nu detine permis de conducere. Acum ceva timp am primit si o amenda pentru depasirea limitei de viteza, caz in care prima oara au somat proprietarul masinii sa indice numele persoanei care conducea in acel moment autovehiculul; pentru rovinieta nu.
Nu este cumva nul acest P.V. din moment ce ei declara
Fapta savarsita de NUMELE PROPRIETARULUI,
, care nu detine permis de conducere ?
Multumesc pentru ajutor,
Radu Stefan.


LE:
Observ ca OG 2/2001 specifica :
Art. 17. - Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.

sursa : www.avocatnet.ro/content/art...
Mai este valabil acest articol sau a fost actualizat/abrogat ?


Multumesc inca o data,
Radu Stefan.
Imi puteti spune, va rog, cum si unde se formuleaza contestatia ?
Este prima amenda primita si chiar nu am idee ce pasi trebuiesc urmati.
Multumesc,
Radu Stefan.
Si totusi as dori sa adaug si eu ceva :
"In cazul schimbarii numarului de inmatriculare a vehiculului, rovinieta isi mentine valabilitatea numai in conditiile in care utilizatorul solicita modificarea numarului de inmatriculare in baza de date, informeaza un comunicat de presa al CNADNR. Potrivit CNADNR, solicitarea se verifica pe loc, tariful de modificare a numarului in baza de date fiind de 20 lei + TVA.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art... " .
Buna ziua.
Astazi am primit acasa o amenda pentru faptul ca am circulat fara rovinieta pe drumurile publice(Autostrada A1, Km 74+400) in data de 28.08.2011.
Lasand la o parte faptul ca NICIODATA nu am iesit din oras fara rovinieta, va adresez urmatoarea intrebare legata de OG2/2001 art.13, alin.1 :
Avand in vedere ca eu am primit amenda la mai mult de 6 luni dupa ce am facut o abatere, aceasta se prescrie ?
Pe langa aceasta intrebare, doresc sa va mai intreb daca se poate ca CNADNR sa verifice existenta unei roviniete la acea data (inafara de chitanta mea), in sistemul informatic, la cererea mea scrisa si daca acest lucru se face contra cost sau gratuit.
Multumesc,
Radu Stefan.