avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rovigneta si cauciucuri all season
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rovigneta si cauciucuri all season

Buna ziua ,am 2 intrebari:
1-Mai este valabila rovigneta pentru un autoturism caruia i s-au schimbat nr de inmatriculare?Am cumparat un autoturism si i-am platit rovigneta pe un an acum 2 luni, iar acum l-am inscris cu alte nr de circulatie.Pe bonul de la rovigneta este trecut vechiul nr de inmatriculare dar si nr de identificare al masinii care este acelasi(fiind vorba practic de aceeasi masina)Pot circula cu masina in afara localitatii sau trebuie mai platesc inca o rovigneta?
2-Sunt permise pana la urma cauciucurile all season cu insemnele de rigoare MS?In ordonanta respectiva nu se spune nimic de cauciucuri all season ci doar de cele de iarna.Ministrul transporturilor a afirmat ca sunt acceptate si cele all season dar eu nu am gasit nicaieri scris cu litera de lege ca acest lucru e valabil.De vorbe suntem satui si mi-e teama ca o sa dau peste vreun domn politist f. zelos(tot respectul)care o sa-mi puna sub nas legea unde scrie clar cauciucuri de iarna nu all season.Ma puteti lamuri?
Va multumesc.
Cu stima Gabriel PODARU
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
gabi_br.ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: radw , utilizator 14:45, 13 Martie 2012
1-Rovigneta se face pe serie sasiu, deci este valabila si in cazul schimbarii numarului de inmatriculare, cu atat mai mult cu cat tot dvs. sunteti proprietarul.
2- Denumirea de "ALL SEASON" este una comerciala.Daca anvelopele au insemnele MS; M&S; M/S; M-S...atunci la anvelope poate sa le spuna si "de vara" ca ele sunt acceptate.
Si totusi as dori sa adaug si eu ceva :
"In cazul schimbarii numarului de inmatriculare a vehiculului, rovinieta isi mentine valabilitatea numai in conditiile in care utilizatorul solicita modificarea numarului de inmatriculare in baza de date, informeaza un comunicat de presa al CNADNR. Potrivit CNADNR, solicitarea se verifica pe loc, tariful de modificare a numarului in baza de date fiind de 20 lei + TVA.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art... " .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovigneta jenicaprod jenicaprod Am schimbat localitatea de domiciliu si implicit am inscris si autoturismul la noua adresa. In aceste conditii, rovigneta mai este valabila? Proprietarul si ... (vezi toată discuția)
Cauciucurile "all-season" si scris pe cartea de identitate “mud” plus “snow” walipope walipope Referitor la Ordonanţa de guvern nr. 5/2011, devenită lege în iulie 2011 privind sancţionarea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu ... (vezi toată discuția)
Cauciucuri de iarna sau all season? ovi47 ovi47 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca sunt permise,pe timpul iernii,si cauciucurile all season sau numai cauciucuri de iarna.Va multumesc. (vezi toată discuția)