avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta primita dupa 6 luni de la savarsirea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta primita dupa 6 luni de la savarsirea faptei

Buna ziua.
Astazi am primit acasa o amenda pentru faptul ca am circulat fara rovinieta pe drumurile publice(Autostrada A1, Km 74+400) in data de 28.08.2011.
Lasand la o parte faptul ca NICIODATA nu am iesit din oras fara rovinieta, va adresez urmatoarea intrebare legata de OG2/2001 art.13, alin.1 :
Avand in vedere ca eu am primit amenda la mai mult de 6 luni dupa ce am facut o abatere, aceasta se prescrie ?
Pe langa aceasta intrebare, doresc sa va mai intreb daca se poate ca CNADNR sa verifice existenta unei roviniete la acea data (inafara de chitanta mea), in sistemul informatic, la cererea mea scrisa si daca acest lucru se face contra cost sau gratuit.
Multumesc,
Radu Stefan.
Cel mai recent răspuns: radw , utilizator 10:39, 14 Martie 2012
verificarile in sistem sunt gratuite, va puteti adresa cu cerere la CNADR...
Cu privire la termenul de prescriptie instituit de OG2, va puteti adresa in contencios administrativ atacand procesul verbal si somatia de plata printr-o contestatie
Cu stima
Imi puteti spune, va rog, cum si unde se formuleaza contestatia ?
Este prima amenda primita si chiar nu am idee ce pasi trebuiesc urmati.
Multumesc,
Radu Stefan.
Buna seara.
Revin cu niste informatii, citind mai atent P.V.-ul .
Primele randuri :
Intocmit la data de 22.02.2012.....

Eu am fost surprins de acea camera la data de 28.08.2012. Plicul a fost depus la posta la data de 02.03.2012. La data de 12.03.2012 a fost ridicat de la posta(A ajuns in aceeasi zi).
In procesul verbal al contraventiei, este trecut proprietarul, care nu detine permis de conducere. Acum ceva timp am primit si o amenda pentru depasirea limitei de viteza, caz in care prima oara au somat proprietarul masinii sa indice numele persoanei care conducea in acel moment autovehiculul; pentru rovinieta nu.
Nu este cumva nul acest P.V. din moment ce ei declara
Fapta savarsita de NUMELE PROPRIETARULUI,
, care nu detine permis de conducere ?
Multumesc pentru ajutor,
Radu Stefan.


LE:
Observ ca OG 2/2001 specifica :
Art. 17. - Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.

sursa : www.avocatnet.ro/content/art...
Mai este valabil acest articol sau a fost actualizat/abrogat ?


Multumesc inca o data,
Radu Stefan.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2012
radw, utilizator
Eu va raspund numai privitor la prescriptie si precizez ca impotriva unui proces verbal de contraventie se face plangere la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia (art. 31 si urm. din OG nr. 2/2001). Art. 17 din OG nr. 2/2001 este in vigoare si nu a fost modificat. Prin art. 13 si art. 14 din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor sunt reglementate doua termene de prescriptie, termene care au fost respectate de organul constatator al contraventiei.

1. Organul constatator trebuie sa incheie procesul verbal de contraventie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei. Daca fapta a fost savarsita in 28 august 2011, organul constatator era obligat sa incheie procesul verbal de contraventie pana in 28 februarie 2012, sub sanctiunea prescriptiei aplicarii amenzii contraventionale.

2. In termen de o luna de la data incheierii procesului verbal, organul constatator are obligatia sa-l comunice contravenientului. Prin urmare, daca a aplicat sanctiunea in 22 februarie 2012, organul constator avea obligatia sa comunice procesul verbal pana in 22 martie 2012, sub sanctiunea prescriptiei executarii amenzii contraventionale.
Sa presupunem ca am rezolvat treaba; am sunat la Cestrin, am rugat-o pe o domnisoara sa-mi verifice rovinieta pentru luna August/2011, mi-a confirmat ca am avut rovinieta valabila dar pana pe data 15, desi eu sunt 99,99% convins ca am avut rovinieta in acel moment, se poate ca numarul sa fi fost gresit cand am facut-o sau chiar sa nu fi facut rovinieta.
Concluzie : O sa platesc amenda iar pe viitor voi pastra absolut toate bonurile importante ca dovada.
Multumesc mult tuturor pentru ajutor si sper sa va fie de folos ce am mai scris pe aici.
Radu Stefan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta, termene de prescriptie cgolgot cgolgot Buna ziua, am o nelamurire in legatura cu termenul de 6 luni dupa care amenda pentru rovinieta se prescrie.In unele parti am intalnit varianta celor 6 luni de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala amenda rovinieta ContSters228213 ContSters228213 am primit din in data de 07.03.2012 partea cestrin un pv de sanctionare intocmit in data de 22.02.2012 a unei contraventii la og 15/2002,din data de ... (vezi toată discuția)
Amenda lipsa rovigneta - termene de prescriptie karina0910 karina0910 am primit la data de 1 noiembrie o amenda lipsa rovigneta din data de 27 aprilie.Am inteles ca amenda se prescrie dupa 6 luni.Pe 4 nov. cand am ajuns acasa,am ... (vezi toată discuția)