avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Activitate elyn

Activitate elyn

Răspuns la discuția Hartuirea la locul de munca
Vă mulțumesc pentru informațiile și documentele oferite. Am parcurs o parte din materialul despre drepturile angajaților în cazuri de hărțuire la locul de muncă, iar acesta m-a ajutat să înțeleg mai bine aspectele legale și opțiunile pe care le am. Totuși, mă confrunt cu o problemă delicată în ceea ce privește decizia de a depune o reclamație formală de hărțuire.
Un avocat consultat anterior mi-a recomandat să fiu extrem de precaută, deoarece o reclamație fără dovezi clare și bine documentate ar putea să fie folosită împotriva mea, chiar și ca motiv de concediere. Mă tem că, dacă probele mele vor fi considerate insuficiente sau contestate de angajator, acest pas ar putea să-mi pună locul de muncă în pericol.
Aș aprecia foarte mult dacă mi-ați putea oferi sfaturi suplimentare despre cum să procedez pentru a minimiza riscurile. Există măsuri de precauție pe care le pot lua pentru a mă asigura că sunt protejată pe parcursul acestui demers?
Vă mulțumesc încă o dată pentru sprijinul dvs. și aștept cu interes recomandările pe care le puteți oferi în această situație.
Cornel Vasile a scris:

Gasiti detalii aici
[ link extern ]

Buna ziua! Mă aflu într-o situație dificilă la locul de muncă, pe care aș dori să o discut cu un avocat specializat în dreptul muncii.
În prezent, fac față unor presiuni considerabile din partea a trei superiori, care par să caute motive pentru a mă da afară. Aceștia îmi trimit constant email-uri cu observații despre munca mea, chiar și pentru greșeli minore. De asemenea, o a treia șefă, care este ierarhic superioară șefei care a început această hărțuire, si sustine ca ea este de partea mea dar crede ca pierdem.....îmi spune frecvent că trebuie să îmi găsesc urgent un alt loc de muncă. Ea critică CV-ul meu, afirmând că nu este bine structurat, dar în același timp mă întreabă în fiecare zi dacă am început să caut altceva de muncă.
În plus, am impresia că HR-ul nu este de partea mea. Nu am avut nicio înțelegere cu ei, dar știu că nu voi avea sprijin acolo, simt că sunt într-o situație de „stat în stat”.
Incerc să respect toate indicațiile primite și să refac lucrările în funcție de observațiile necontenite pe care le primesc, uneori nesemnificative ca importanță, și caut să duc la bun sfârșit toate termenele stabilite de acești superiori.
Această situație îmi afectează starea psihică, resimt un stres puternic și dificultăți în a-mi concentra atenția asupra căutării unui nou loc de muncă.
In zilele când venim la birou, șefele se poartă cu mine foarte mieros, dar cea de-a treia șefă, care susține că este de partea mea, îmi spune că mă vorbesc de rău la ea și că îi aduc tot timpul argumente cum că nu sunt bună pentru poziția pe care o ocup și că nu-mi fac treaba bine. Deși eu sunt în această companie de 5 ani, problemele acestea au început să devină atât de intense doar în ultima lună. Totuși, am sesizat problemele încă de când au venit cele două șefe la conducere, acum un an și jumătate. Până atunci, nu am avut asemenea dificultăți.
Mă tem că în perioada de evaluare de la sfârșitul anului voi primi feedback negativ care ar putea justifica o concediere.
Aș dori să aflu:
1. Care sunt drepturile mele în această situație?
2. Ce pași ar trebui să urmez pentru a mă proteja?
3. Ce fel de documente ar trebui să adun pentru a susține o eventuală plângere? Am păstrat email-uri și fac minută după fiecare întâlnire cu șefii, dar nu sunt sigură dacă acestea sunt suficiente.
4. Care ar fi cele mai bune strategii pentru a gestiona această situație pe termen scurt și lung?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsul dumneavoastră.
Dreptul muncii

Bună ziua,Aș dori să solicit sfaturi și informații referitoare la o situație cu care mă confrunt la locul de muncă. Societatea la care lucrez ne-a anunțat acum aproximativ două săptămâni că eu și alți colegi am fost în contact direct cu o persoană bolnavă de TBC. Cu toate acestea, nu ni s-a spus numele persoanei sau cât de aproape am stat de ea, doar că suntem considerați contacți direcți.A fost deschisă o anchetă medicală în cadrul companiei, coordonată de SSM, HR și Medicina Muncii, asistată de o firmă privată. În cadrul acestei anchete, ni s-a cerut să facem o radiografie, dar nu toți colegii sunt apți pentru aceasta. Eu am solicitat o analiză de sânge (antiferon TBC Gold), care mi-a fost aprobată. Cu toate acestea, procesul de recoltare și obținerea rezultatului a fost problematic. Când m-am prezentat la clinică pentru recoltare, am fost ținută pe hol și mi s-a spus că nu recoltează vinerea. La insistențele mele, au recoltat, dar rezultatul a fost întârziat. Mi s-a comunicat verbal, prin telefon, că testul a ieșit pozitiv, însă am mari dubii privind corectitudinea acestei analize.M-am dus imediat la altă clinică unde mi-am făcut o radiografie pulmonară, care a ieșit curată, fără nicio leziune TBC. Am dovadă de la medicul de familie că nu am fost niciodată înregistrată cu astfel de probleme și nu am primit tratament pentru TBC. Medicul care coordonează ancheta în cadrul companiei susține că eram infectată anterior, pentru a disculpa compania de responsabilitate. Aceasta, mai ales că au mai fost cazuri similare în cadrul altor sedii ale companiei.Situația a degenerat în hărțuire psihică, medicul afirmând că vom fi raportați la DSP, deși am o radiografie curată. Aș vrea să cer repetarea analizei într-o altă clinică, cel mai probabil pe cheltuiala mea, deoarece compania nu vrea să plătească.Întrebarea mea este: poate medicul să mă declare la DSP în aceste condiții, având în vedere că am o radiografie curată și un istoric medical fără TBC?Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri și sugestii.
Citirea pare corecta insa consumul este ireal!!! Problema e ca ei nu vor sa mi dea nici un raspuns ...Cenzorul blocului si fosta Presedinta mi au spus ca se fac smecherii in subsolul blocului si incarca locatarii la consum. La parter avem diverse firme, magazine, legate la reteaua noastra.

latka a scris:

Nu înțeleg de ce nu verificați indexul mecanic al apometrelor, ca să puteți calcula consumul real, dacă aveți dubii ca nu se citește corect electronic, prin transmisie wireless.

Dacă e incorect, angajați un avocat și dați în judecată asociația, cerând despăgubiri pentru sumele încasate în plus și plata cheltuielilor de judecată.


Buna ziua! Am rugămintea daca ma puteti ajuta sa-mi spuneti ce ppt face in următoarea situatie.
De ceva timp factura la întreținere este exagerat de mare, motivul fiind consumul foarte mare de apa pentru o singura persoana, in jur de 10 m3 pe luna la apa calda si 10 m3 la rece.
Desi am discutat cu administrația si presedintele blocului si i-am rugat si verbal si in scris si pe mailul asociatiei, sa verifice , citirile se fac automat de catre o firma, prin radio. De o jumătate de an nu sunt in stare sa-mi raspunda la sesizare, ma trimit de la unul la altul, ma amana de pe o zi pe alta, iminspun ca vor verifica, dar nuno fac, si in final imi spun ca mai am pe cineva in casa nedeclarat sau ca pur si simplu consum eu multa apa si nu recunosc...
Am ajuns la capătul puterilor cu acesti oameni si deja nu mai fac fata cu plata facturilor.
Dupa sesizarile mele repetate, domnii din administrație au cerut in ultima sedinta de bloc sa se descarce de gestiune, dar au ramas in continuare in functie. Menționez ca este un bloc de pensionari, fara initiativa, fricosi si neputinciosi dar care bonbanesc pe la colturi ca au facturi mari dar atat, nu am cu cine sa ma aliez impotriva acestor persoane pe care le banuiesc de inselaciune.
Intrucat am parte doar de bataie de joc si nu de un raspuns cooerent din partea lor, ce as putea face dpdv legal? Banuiesc ca au aceasra atitudine tocmai bazându-se ca nu ne cunoastem drepturile.
Va mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția Viza de flotant pentru chiriasi
asa sper si eu!
Răspuns la discuția Viza de flotant pentru chiriasi
pentru ca mi e teama ca pot sa se foloseasca de acest lucru in mod negativ, cum ar fi, datorii pe adresa mea, sa nu pot scoate certificat fiscal...etc.
Răspuns la discuția Viza de flotant pentru chiriasi
La ce ma expun dpdv legal daca nu le dau un exemplar din contractul de inchiriere?
Răspuns la discuția Viza de flotant pentru chiriasi
OUG 97/2005 art 31 intr-adevar nu specifica ca este nevoie de prezenta proprietarului in cazul in care au un exemplar din contractul de inchiriere, insa chiriasii nu m-au anuntat de la inceput ca vor viza de flotant, cu care eu nu sunt de acord si nu este stipulata in contractul de inchiriere, motiv pentru care doresc sa reziliez contractul de inchiriere, daca altfel nu se poate si au 30 de zile sa se mute unde vor si li se face viza de flotant.
Buna seara,

Am inchiriat un apartament unei familii acum un an si anul acesta am reinnoit contractul si l-am inregistrat la Administratia Financiara din nou.
Chiriasii mi-au solicitat de data aceasta sa le fac viza de flotant pentru ca vor sa-si inscrie copiii la scoala din apropiere.
Din cate stiu, au rude in cartierul meu si isi pot face acolo viza de flotant pentru asta, sunt parintii lor din cate stiu.
Nu am prea mare incredere in ei, de aceea am si respectat tot ce tine de declararea veniturilor si formalitatile ce tin de ANAF.
Mi se pare ciudata aceasta cerere noua si as vrea sa stiu urmatoarele lucruri:
- la ce riscuri ma expun daca le fac aceasta viza de flotant
- daca ii refuz, ce consecinte legale decurg din asta ( adica sunt obligata sa le fac viza sau este suficient ca le-am facut contract de inchiriere?)
- daca le dau un exemplar din contractul de inchiriere semnat de mine, pot sa-si faca viza de flotant fara ca eu sa stiu?
-dupa ce le expira contractul de inchiriere, raman cu domiciliul pe adresa mea chiar daca pleaca, deci eventuale datorii ale lor, etc. ar putea sa fie imputate proprietatii mele?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!