avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Activitate eavyy

Activitate eavyy

Răspuns la discuția schimbare C.I.
Multumesc
Discuție schimbare C.I.
Buna ,
Doresc un sfat cu ajutorul caruia sa aleg calea cea mai usoara de a-mi rezolva problema.Este vorba despre faptul ca ,in urma divortului,trebuie sa imi schimb numele,deci,implicit,C.I.Dar,in acelasi timp doresc sa imi schimb domiciliul in alt judet,deci,iarasi implica si schimbarea C.I.Intrebarea mea este daca pot ,cu hotararea de divort ,sa merg direct la politia din celalalt judet,unde vreau sa am domiciliul,fara sa mai am tangente cu politia judetului unde am domiciliul actual.Multumesc anticipat,o zi buna
Răspuns la discuția divort
Multumesc pentru sfaturi;as vrea insa sa stiu daca nu cumva putem merge la notar inainte de termenul din instanta,intrucat niciunul dintre noi nu putem fi prezenti la data fixata pt. prezentare si astfel iarasi s-ar amana si s-ar prelungi la nesfarsit iar noi vrem sa punem capat ..As vrea sa va mai spun ca avocata sotului il reprezinta legal in totalitate si cu toate acestea nu ii raspunde la telefon de o buna bucata de vreme si nici nu s-a prezentat la citatia de acum 3 luni...iar mie mi-a inchis telefonul.Pe de alta parte, certificatul de casatorie este la mine,nu stiu in baza carui act a deschis procesul sotul meu...Multumesc anticipat
Discuție divort
Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:in luna mai am avut prima infatisare in proces de divort,care trebuia sa fie si ultima,intrucat am hotarat cu sotul meu sa fie divort prin acord,astfel incat avocata lui a pledat pt asta,la cererea lui.(eu nu am avut avocat)Am semnat ambiii sotii acordul acela in fata judecatoarei,acord in care,printre altele,eu eram de acord ca fiul nostru,care pe atunci era minor sa ramana in spania,unde invata si unde locuieste cu tatal lui si unde am locuit si eu pana la despartire.Cand sedinta s-a sfarsit,avocata sotului ne-a spus amandurora ca asta a fost tot si urmeaza ca in decurs de o luna-doua sa primim hotararea de divort.In schimb,la aprox.o luna si jumatate am primit o noua citatie in acelasi dosar de divort,eu neputand sa fiu prezenta,intrucat lucram in alt oras.Insa, am aflat ca nici avocata sotului si nici autoritatea tutelara(care a cerut deschiderea cauzei)nu s-au prezentat,astfel incat procesul a fost suspendat pana in ziua in care am primit o noua citatie ,pt 12 sept.in acelasi proces.Ceea ce doresc sa aflu este daca despartirea se poate face si la notar si daca se poate sa nu mai tinem cont de procesul care este pe rol ,avand in vedere ca fiul nostru, intre timp,a devenit major,iar noi,sotii oricum nu vom putea sa fim prezenti impreuna in data de 12 sept. intrucat serviciul si distanta nu ne permite sa ne intalnim decat acum,in luna august.In speranta ca am fost inteleasa,va multumesc anticipat pentru ajutor,o zi buna!
Buna ziua,

Am cumparat aceasta masina din Germania acum o luna si am adus-o in Romania pentru a o inmatricula.Inspectia tehnica a demonstrat ca masina este in stare foarte buna,insa lovitura pe care am primit-o consta in faptul ca cei de la R.A.R.,in loc sa respecte ceea ce scrie in actele incheiate in Germania(adica masina este trecuta la E4 in acte,la inspectia tehnica germana)au facut ce au facut si mi-au inregistrat-o la E3,va dati seama ce inseamna asta,...taxa de 1100 euro in loc de 200! Am cautat sa cumpar o masina E4,tocmai din cauza taxei din Romania,iar ei fac ce fac si pur si simplu te jupoaie de bani pe fata.Nu am acesti bani si as vrea sa stiu cum sa procedez pentru ca trebuie sa ma intorc urgent la munca in Germania si taxa asta ma tine pe loc,cu alte cuvinte nu pot pleca cu masina,pentru a carei inmatriculare am venit special...Daca ma puteti ajuta cu un sfat,va multumesc anticipat.
Buna ziua,
As vrea sa stiu ce pot face concret in cazul in care,fiind angajata de 10 luni la o firma de paza,am un program de 16 ore pe zi,doua zile consecutiv,apoi doua zile pauza,plus ore de noapte cand este cazul si,cu toate acestea nu am fost platita niciodata pentru orele suplimentare si nici zile libere nu s-au dat,intrucat nu exista o persoana de schimb.In fiecare luna ,am lucrat intre 240 si 260 de ore,in loc de160,iar cand am cerut explicatii in acest sens mi s-a spus ca daca nu imi convine, sa imi dau demisia ,dar in acest caz mi se va opri ,din salariu ,contravaloarea uniformei de agent de securitate si nu voi mai primi nici bonurile de masa aferente lunii respective.Mai mentionez ca,de cate ori era concediat un coleg(si nu au fost putini),noi ,ceilalti trebuia sa lucram si in locul lui,tot fara sa primim vreun spor pentru ore suplimentare.Oboseala acumulata in tot acest timp isi spune cuvantul si simt ca nu mai pot.Ce pot face,in cazul in care munca mea nu este remunerata pe masura efortului(am un salariu de 720 lei brut)?Multumesc anticipat,o zi buna!