Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:in luna mai am avut prima infatisare in proces de divort,care trebuia sa fie si ultima,intrucat am hotarat cu sotul meu sa fie divort prin acord,astfel incat avocata lui a pledat pt asta,la cererea lui.(eu nu am avut avocat)Am semnat ambiii sotii acordul acela in fata judecatoarei,acord in care,printre altele,eu eram de acord ca fiul nostru,care pe atunci era minor sa ramana in spania,unde invata si unde locuieste cu tatal lui si unde am locuit si eu pana la despartire.Cand sedinta s-a sfarsit,avocata sotului ne-a spus amandurora ca asta a fost tot si urmeaza ca in decurs de o luna-doua sa primim hotararea de divort.In schimb,la aprox.o luna si jumatate am primit o noua citatie in acelasi dosar de divort,eu neputand sa fiu prezenta,intrucat lucram in alt oras.Insa, am aflat ca nici avocata sotului si nici autoritatea tutelara(care a cerut deschiderea cauzei)nu s-au prezentat,astfel incat procesul a fost suspendat pana in ziua in care am primit o noua citatie ,pt 12 sept.in acelasi proces.Ceea ce doresc sa aflu este daca despartirea se poate face si la notar si daca se poate sa nu mai tinem cont de procesul care este pe rol ,avand in vedere ca fiul nostru, intre timp,a devenit major,iar noi,sotii oricum nu vom putea sa fim prezenti impreuna in data de 12 sept. intrucat serviciul si distanta nu ne permite sa ne intalnim decat acum,in luna august.In speranta ca am fost inteleasa,va multumesc anticipat pentru ajutor,o zi buna!
Puteti divorta la notar. Daca la termen nu se prezinta nimeni dosarul se va suspenda, ori puteti face dovada divortului de comun acordm, dosarul ramanand astfel fara obiect.
dat fiind ca autoritatea tutelara a cerut redeschiderea cauzei eposibil ca copilul care a devenit major sa hotarasca singur cu cine va sta orisicum trebuie sa va interesati de ce s-a mai prelungit procesul si de ce
Incercati sa lamuriti problema cu divortul la instanta.
Daca este deschis procesul la instanta nu aveti certificat de casatorie pentru notariat si nu puteti face nimic fara certificatul de casatorie.
Poate ca ar trebui sa incercati sa consultati un avocat care sa mearga la dosar si sa va informeze daca nu puteti lua legatura cu avocata sotului.
Multumesc pentru sfaturi;as vrea insa sa stiu daca nu cumva putem merge la notar inainte de termenul din instanta,intrucat niciunul dintre noi nu putem fi prezenti la data fixata pt. prezentare si astfel iarasi s-ar amana si s-ar prelungi la nesfarsit iar noi vrem sa punem capat ..As vrea sa va mai spun ca avocata sotului il reprezinta legal in totalitate si cu toate acestea nu ii raspunde la telefon de o buna bucata de vreme si nici nu s-a prezentat la citatia de acum 3 luni...iar mie mi-a inchis telefonul.Pe de alta parte, certificatul de casatorie este la mine,nu stiu in baza carui act a deschis procesul sotul meu...Multumesc anticipat