avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț între două naționalități
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț între două naționalități

Căsătoriți acum 19 ani la Bârlad, el cetățean italian,eu dublă cetățenie. Separată în fapt de peste 2 ani,nu avem nimic de împărțit. El este de acord,iar copii au peste 18 ani. După căsătorie și până acum am locuit în Sicilia ,nu mai am buletin românesc,doar apartament in Bârlad pe numele meu. Pot cere și obține divorțul la notar la Bârlad sau numai la București?
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2019
Krisia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Neagu Alin , utilizator 13:55, 30 Aprilie 2019
Dacă veți avea amândoi avocat veti putea divorta.
Având avocat nu va trebui să veniți la proces.
Sa aveti avocat ca sa se ocupe de tot si sa nu va fie respins divorțul.
Mare atentie deoarece foarte multe divorțuri se resping la cei aflati în situația dvs.
Buna Ziua!Atata timp cat si sotul este de acord,atunci puteti pe cale amiabila in conditiile articolului 375 alin.1 codul civil sa obtineti desfacerea casatoriei de catre ofiterul de stare civila sau de catre notarul public de la locul casatoriei(in cazul acesta,Barlad) sau a ultimei locuinte comune a sotilor,eliberandu-va in acest sens si un certificat de divort.In concluzie cred ca ati putea obtine divortul de la notarul din Barlad,avand in vedere ca acolo v-ati casatorit.Cu toate acestea,amandoi fiind de nationalitati diferite complica situatia.O zi buna!
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2019
Neagu Alin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort roxymar roxymar vrem sa divortam dar nu avem domiciliu comun. se poate divorta la primarie sau la notar? (vezi toată discuția)
Divort prin notariat byank07 byank07 Buna as dori sa stiu ce trebuie sa fac in cazul unui divort prin notariat,eu si sotul nu mai suntem impreuna de 3 ani(pe 22 oct se implinesc) si vrem sa ... (vezi toată discuția)
Divort ionut_d ionut_d buna.am decis de comun acord cu sotia sa divortam,insa amandoi suntem in italia si chiar daca ajungem in tara nu putem sta mai mult de 1 sapt din cauza ... (vezi toată discuția)